Current Affairs Quiz: July 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-6)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This July assist you to understand and check your knowledge about the July 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of July 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q 1:Minister of Information and Broadcasting, Prakash Javadekar has reviewed National Film Heritage Mission at National Film Archive of India (NFAI), _.

A] Pune
B] Mumbai
C] Itanagar
D] Kolkata

Answer: A[Pune]

Q 2:Chelsea FC has appointed _ as a new manager on a 3-year deal.

A] John Terry
B] Frank Lampard
C] Didier Drogba
D] Steven Gerrard

Answer: B[Frank Lampard]

Q 3:Sprinter Hima Das has won women’s _ Gold Medal at Poznan Athletics Grand Prix in PolanD]

A] 800m
B] 400m
C] 200m
D] 100m

Answer: C[200m]

Q 4:Who is the CEO of Bharti Airtel?

A] Gopal Vittal
B] Sunil Bharti
C] Nitin Paranjpe
D] Sunil Duggal

Answer: A[Gopal Vittal]

Q 5:Government has inducted a proposal to start a channel within the DD bouquet of channels exclusively for _.

A] start-ups
B] education
C] health
D] agriculture

Answer: A[start-ups]

Q 6:__ will host 2nd edition of Artificial Intelligence Global Conference in August 2019.

A] Tokyo
B] Singapore
C] Shanghai
D] Hong Kong

Answer: C[Shanghai]

Q 7:Where is the Headquarter of MasterCard?

A] Los Angeles
B] Shanghai
C] New York
D] Washington DC

Answer: C[New York]

Q 8:International Monetary Fund has appointed American Economist __ as its Interim Managing Directors.

A] David Lipton
B] Subir Gokarn
C] Christine Lagarde
D] Gita Gopinath

Answer: A[David Lipton]

Q 9:Where is the headquarter of European Central Bank?

A] Frankfurt
B] Munich
C] Berlin
D] Cologne

Answer: A[Frankfurt]

Q 10:_ Police has signed a MoU with Solar Energy Corporation of India for Rooftop Solar Energy Systems.

A] Mumbai
B] Delhi
C] Chennai
D] Kolkata

Answer: B[Delhi]

Q 11:How many world heritage sites are there in India?

A] 38
B] 39
C] 40
D] 41

Answer: A[38]

Q 13:World Zoonoses Day is held every year on __.

A] July 6
B] July 7
C] July 8
D] July 9

Answer: A[July 6]

Q 14:_ Duty Free has made India Rupee to be accepted at all the retail outlets of the _ airport.

A] Dubai
B] Abu Dhabi
C] Doha
D] Sharjah

Answer: A[Dubai]

Q 15:Ursula von der Leyen of _ has been elected as the new president of European Commission replacing Jean Claude Juncker.

A] Spain
B] Italy
C] France
D] Germany

Answer: D[Germany]

Q 16:With the help of the Rashtriya Swayamsevak Sangh, Syama Prasad Mukherjee founded the Bharatiya Jana Sangh in __ which is the predecessor to the Bharatiya Janata Party.

A] 1951
B] 1952
C] 1953
D] 1954

Answer: A[1951]

Q 17:_ has launched ‘Vasool So-Ft’ Portal (Vasool So-Fast) for digitalising Non Performing Asset recovery process.

A] Canara Bank
B] Corporation Bank
C] Karnataka Bank
D] Allahabad Bank

Answer: C[Karnataka Bank]

Q 18:_’s Lower House of Parliament has approved Pioneering Tax on Internet Giants like Google, Amazon and Facebook.

A] France
B] Germany
C] Spain
D] UK

Answer: A[France]

Q 19:Government of India has inked pact with _ for a pilot study to utilise AI in agriculture.

A] Oracle India
B] IBM India
C] Microsoft India
D] Google India

Answer: B[IBM India]

Q 20:Who is the CEO of UIDAI?

A] Ajay Tyagi
B] Ajay Bhushan Pandey
C] Arvind Mishra
D] Arvind Panagariya

Answer: B[Ajay Bhushan Pandey]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to July 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment