Current Affairs Quiz: July 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-7)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This July assist you to understand and check your knowledge about the July 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of July 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q 1:What is India’s Target Year for Eradication of Malaria?

A] 2030
B] 2025
C] 2027
D] 2035

Answer: A[2030]

Q 2:India’s first Design Development Center ‘Fashionova’ was launched in _.

A] Vapi
B] Surat
C] Vadodara
D] Ahmedabad

Answer: B[Surat]

Q 3:__ Railway has commissioned the longest electrified tunnel in IndiA]

A] South Central
B] Central
C] Southern
D] Western Central

Answer: A[South Central]

Q 4:International Co-operative Day is an annual celebration of the co-operative movement observed on the first _ in July since 1923 by the International Co-operative Alliance.

A] Saturday
B] Sunday
C] Monday
D] Tuesday

Answer: A[Saturday]

Q 5:World Chocolate Days, is referred to, in some instances, as International Chocolate Day, is an annual observance that occurs globally on _.

A] 6 July
B] 7 July
C] 8 July
D] 9 July

Answer: B[7 July]

Q 6:The 43rd Session Of World Heritage Committee was held in _ , Azerbaijan.

A] Yerevan
B] Tbilisi
C] Nur-Sultan
D] Baku

Answer: D[Baku]

Q 7:What is the Currency of Saudi Arabia?

A] Baht
B] Dinar
C] Riyal
D] Rand

Answer: C[Riyal]

Q 8:Indian Passport was ranked __ position with a mobility score of 58 in Henley Passport Index 2019.

A] 86th
B] 87th
C] 88th
D] 89th

Answer: A[86th]

Q 9:__ Technologies has become First Indian firm to be granted USA patent for an anti-ransomware technology.

A] AVG
B] Net Protector Plus
C] Avast
D] Quick Heal

Answer: D[Quick Heal]

Q 10:Who is the Runner-up in 2019 Canada Open (badminton) in Men’s Single?

A] K Srikand
B] Parupalli Kashyap
C] Lakshya Sen
D] HS Prannoy

Answer: B[ Parupalli Kashyap]

Q 11:_ Government has approved around $9 million for relief and rehabilitation work in cyclone-hit OdishA]

A] Hong Kong
B] China
C] Japan
D] Korea

Answer: A[Hong Kong]

Q 12:Indian Army Chief General Bipin Rawat has released a Kargil Tribute Song which is a part of the celebration of the 20th anniversary of Kargil Vijay Diwas on __ July.

A] 24th
B] 25th
C] 26th
D] 27th

Answer: C[26th]

Q 13:Reliance Jio has tied up with _ for digital literacy initiative ‘Digital Udaan’.

A] Twitter
B] Oracle
C] Snapchat
D] Facebook

Answer: D[Facebook]

Q 14:Which of the following is the runner-up of 46th Copa America Championship?

A] Brazil
B] Argentina
C] Peru
D] Chile

Answer: C[Peru]

Q 15:Which of the following is the Champion of 2019 FIFA Women’s World Cup?

A] USA
B] Spain
C] Brazil
D] Japan

Answer: A[USA]

Q 16:The 2nd European Games 2019 was held in _, Belarus.

A] Kyiv
B] Minsk
C] Riga
D] Vilnius

Answer: B[Minsk]

Q 17:Volkswagen has appointed __ Football Player Alex Morgan as its Brand Ambassador.

A] Spain
B] Germany
C] USA
D] England

Answer: C[USA]

Q 18:__ will break a limit set on uranium enrichment in breach of the landmark 2015 nuclear deal.

A] Iran
B] Oman
C] Turkey
D] Syria

Answer: A[Iran]

Q 19:India will be hosting __ session of Conference of Parties of United Nations Convention to Combat Desertification for the first time in New Delhi.

A] 13th
B] 12th
C] 14th
D] 15th

Answer: C[14th]

Q 20:_ has been appointed as the new Director of Institute Of Banking Personnel Selection (IBPS).

A] Arun Bothra
B] Harideesh Kumar
C] Rakesh Dalal
D] Rajni Saraf

Answer: B[Harideesh Kumar]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to July 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment