Current Affairs Quiz: July 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-8)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This July assist you to understand and check your knowledge about the July 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of July 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q 1:Sprinter Dutee Chand has won the 100m gold medal at World University Games in __.

A] Napoli
B] Venice
C] Milan
D] Rome

Answer: A[Napoli]

Q 2:Wrestler Vinesh Phogat has won Gold Medal in Women’s _ category Event at Grand Prix of Spain Women’s Wrestling.

A] 48kg
B] 53kg
C] 58kg
D] 64kg

Answer: B[53kg]

Q 3:Which of the following is the runner-up at CONCACAF Gold Cup title?

A] Mexica
B] USA
C] Costa Rica
D] Panama

Answer: B[USA]

Q 4:Where is the headquarter of Bharat Heavy Electricals Limited?

A] Mumbai
B] Bengaluru
C] Bhopal
D] New Delhi

Answer: D[New Delhi]

Q 5:Where is the headquarter of BMW?

A] Berlin
B] Hamburg
C] Munich
D] Frankfurt

Answer: C[Munich]

Q 6:_ has been appointed as LinkedIn Country Manager for IndiA]

A] Ashutosh Porwal
B] Ashutosh Mishra
C] Ashutosh Gupta
D] Ashutosh Saha

Answer: C[Ashutosh Gupta]

Q 7:First UN Youth Climate Summit will be held in _ from September 21.

A] Landon
B] Washington DC
C] New York
D] Paris

Answer: C[New York]

Q 8:What is the Capital of Greece?

A] Athens
B] Santorini
C] Thessaloniki
D] Mykonos

Answer: A[Athens]

Q 9:Sri Lanka has inaugurated first model village at __ in Gampaha, built with Indian assistance.

A] Attanaga
B] Sudeeraman
C] Ranidugama
D] Mantoga

Answer: C[Ranidugama]

Q 10:DRDO has successfully tested Third Generation Anti-Tank Guided Missile Nag Missile in Pokhran ranges, __.

A] Odisha
B] Rajasthan
C] Andhra Pradesh
D] Gujarat

Answer: B[Rajasthan]

Q 11:Who is the Director of ISRO?

A] Kailasavadivoo Sivan
B] AS Kiran Kumar
C] S Christopher
D] AP Hota

Answer: A[Kailasavadivoo Sivan]

Q 12:Who is the CEO of NIIF?

A] Sanjay Bose
B] Sujoy Bose
C] Champat Rai
D] Saurabh Raj Jain

Answer: B[Sujoy Bose]

Q 13:Who is the Chairman of NHAI?

A] Sanjeev Ranjan
B] Sanjeev Mistry
C] Rakesh Kumar
D] JP Kriplani

Answer: A[Sanjeev Ranjan]

Q 14:Where is the headquarter of WEF?

A] Cologny
B] Zurich
C] Geneva
D] Lausanne

Answer: A[Cologny]

Q 15:_ Tejas Express is set become first train to be operated by Private Companies.

A] Delhi-Lucknow
B] Delhi-Chandigarh
C] Mumbai-Panaji
D] Mumbai-Pune

Answer: A[Delhi-Lucknow]

Q 16:The annual Bonalu festival has started at Jagadamba temple in _,Hyderabad TelanganA]

A] Latur Fort
B] Kolar Fort
C] Golconda Fort
D] Gulbarg Fort

Answer: C[Golconda Fort]

Q 17:__ was elected as the member of UNESCO’s Intergovernmental Oceanographic Commission.

A] Senegal
B] Oman
C] Egypt
D] Morocco

Answer: C[Egypt]

Q 18:First Golden Card Visa of _ was issued to an Indian expat businessman Lalu Samuel.

A] Muscat
B] Cairo
C] Doha
D] Sharjah

Answer: D[Sharjah]

Q 19:Sportswear Brand Vector X has appointed Indian _ Dalima Chhibber as its Brand Ambassador.

A] Footballer
B] Cricketer
C] Wrestler
D] Sprinter

Answer: A[Footballer]

Q 20:Where is the Headquarter of BCCI?

A] Bengaluru
B] Mumbai
C] Delhi
D] Pune

Answer: B[Mumbai]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to July 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment