Current Affairs Quiz: July 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-9)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This July assist you to understand and check your knowledge about the July 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of July 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q 1:What is the Currency of South Korea?

A] won
B] dong
C] yuan
D] yen

Answer: A[won]

Q 2:Who is the champion of FIBA Women’s EuroBasket 2019?

A] Germany
B] Spain
C] France
D] Portugal

Answer: B[Spain]

Q 3:The 129th Durand Cup Football Tournament will be held in __.

A] Maharashtra
B] Goa
C] Kerala
D] West Bengal

Answer: D[West Bengal]

Q 4:__ has been appointed as the Head of Directorate General of Civil Aviation.

A] Arun Kumar
B] Atul Kumar
C] Aruna Kumar
D] Anup Kumar

Answer: A[Arun Kumar]

Q 5:RBI has finalised a three-year roadmap for medium term objective of Project ‘__’.

A] Utkarsh 2022
B] Utkrishtha 2022
C] Upkaar 2022
D] Utkar 2022

Answer: A[Utkarsh 2022]

Q 6:Who is the CEO of Vodafone Group?

A] Vittorio Coal
B] Ernest Harrison
C] Nick Read
D] Gerard Kleisterlee

Answer: C[Nick Read]

Q 7:FanMojo has appointed Cricketer __ as Its Brand Ambassador.

A] ‎Pranav Dhanawade
B] ‎Mayank Agarwal
C] Prithvi Shaw
D] Shubman Gill

Answer: C[Prithvi Shaw]

Q 8:Movie ‘Gully Boy’ has been awarded ‘Network for the Promotion of Asian Cinema’ Award (NETPAC Award) at 23rd Bucheon International Fantastic Film Festival in _.

A] Japan
B] China
C] South Korea
D] North Korea

Answer: C[South Korea]

Q 9:World Population day is an annual event, observed on __ every year, which seeks to raise awareness of global population issues.

A] July 11
B] July 12
C] July 13
D] July 14

Answer: A[July 11]

Q 10:State Cooperative Seed Federation of _ is going to produce high quality seeds branded as ‘Sah-Beej’.

A] Haryana
B] Punjab
C] Madhya Pradesh
D] Rajasthan

Answer: C[Madhya Pradesh]

Q 11:Where is the Headquarter of GAIL India?

A] New Delhi
B] Mumbai
C] Kolkata
D] Chennai

Answer: A[New Delhi]

Q 12:NABARD will raise Rs _ via Non-Convertible Debentures in 2019-20.

A] 40000 Crore
B] 50000 Crore
C] 60000 Crore
D] 70000 Crore

Answer: C[60000 Crore]

Q 13:An MoU is signed between Prasar Bharati and __ for Research Collaboration.

A] IIT Kanpur
B] IIT Kharagpur
C] IIT Bombay
D] IIT Delhi

Answer: D[IIT Delhi]

Q 14:After Malala delivered an impassioned speech at the United Nations headquarters on the need for gender equality in education on _, 2013, the day has been declared as the World Malala Day by the United Nations.

A] July 12
B] July 13
C] July 14
D] July 15

Answer: A[July 12]

Q 15:_ will host 2020 World Future Energy Summit.

A] Oman
B] Sharjah
C] Dubai
D] Abu Dhabi

Answer: D[Abu Dhabi]

Q 16:National Simplicity Day is observed on July _ in the honour of Thoreau who was an advocate for living a life of simplicity.

A] 11th
B] 13th
C] 12th
D] 14th

Answer: C[12th]

Q 17:Actor _ is the only Indian in FORBES WORLD’S HIGHEST PAID ENTERTAINER 2019 list at 33rd Position.

A] Salman Khan
B] Shahrukh Khan
C] Aamir Khan
D] Akshay Kumar

Answer: D[Aamir Khan]

Q 18:The Constitution of India → Schedule VII → Union List → Entry 82 has given the power to the Central Government to levy a tax on any income other than agricultural income, which is defined in Section 10 of the Income Tax Act, _.

A] 1951
B] 1971
C] 1961
D] 1981

Answer: C[1961]

Q 19:The 18th edition of FIFA U-17 World Cup will be held in _ from 26 October 2019.

A] Brazil
B] Argentina
C] Spain
D] USA

Answer: A[Brazil]

Q 20:The 4th edition of World Wealth Yoga Championship 2019 was held in _, BulgariA]

A] Bucharest
B] Belgrade
C] Sofia
D] Varna

Answer: C[Sofia]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for July 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to July 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment