Current Affairs Quiz: November 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-11)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This November assist you to understand and check your knowledge about the November 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of November 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:___ Government has launched a mobile application ‘e-Ganna App’ for sugarcane farmers of the state.

A] Uttar Pradesh
B] Rajasthan
C] Bihar
D] Madhya Pradesh

Answer: A[Uttar Pradesh]

Q2:Air Chief Marshal _ has inaugurated the 58th Indian Society of Aerospace Medicine Annual Conference.

A] Anil Khosla
B] RKS Bhadauria
C] Birender Singh Dhanoa
D] Karambir Singh

Answer: B[ RKS Bhadauria]

Q3:Ministry of Environment, Forest and Climate Change has launched ‘Swachh-Nirmal Tat Abhiyaan’ which is a mass cleanliness-cum-awareness drive in 50 identified _.

A] Beaches
B] Monuments
C] Lakes
D] Rivers

Answer: A[Beaches]

Q4:Bali Yatra festival has started at the bank of __ in Cuttack, OdishA]

A] Godavari River
B] Krishna River
C] Tapti River
D] Mahanadi River

Answer: D[Mahanadi River]

Q5:India will host the __ Council of Heads of Government of Shanghai Cooperation Organisation 2020.

A] 22nd
B] 21st
C] 20th
D] 19th

Answer: D[19th]

Q6:_ has been named an honorary trustee of ‘The Metropolitan Museum of Art’.

A] Mukesh Ambani
B] Anil Ambani
C] Nita Ambani
D] Teena Ambani

Answer: C[Nita Ambani]

Q7:SBI has revised India’s GDP to __ from its earlier estimate of 6.1% for the Fiscal Year 2020.

A] 5.3%
B] 5.5%
C] 5.0%
D] 5.7%

Answer: C[5.0%]

Q8:Wikipedia Co-founder __ has re-launched ‘WikiTribune’, a social-networking and news sharing site.

A] Jimmy Wales
B] Larry Sanger
C] Larry Page
D] Kate Garvey

Answer: A[Jimmy Wales]

Q9:_ has become the third Indian company and first bank to cross Rs 7 lakh crore in market value.

A] HDFC Bank
B] SBI Bank
C] ICICI Bank
D] Axis Bank

Answer: A[HDFC Bank]

Q10:BrankoLustig who recently has passed away, was a Croatian film producer best known for winning Academy Awards for Best Picture for __ and Gladiator.

A] Saving Private Ryan
B] Schindler’s List
C] The Grey Zone
D] Sunshine

Answer: B[Schindler’s List]

Q11:National Press Day is celebrated every year on __.

A] 16 November
B] 17 November
C] 18 November
D] 19 November

Answer: A[16 November]

Q12:Brazilian President _ will be the Chief Guest at Republic Day 2020.

A] Michelle Bolsonaro
B] Jair Bolsonaro
C] Eduardo Bolsonaro
D] Paulo Bolsonaro

Answer: B[Jair Bolsonaro]

Q13:National Statistical Commission has inaugurated the 27th edition of Conference of Central and State Statistical Organizations (COCSSO) at _.

A] Kolkata
B] Mumbai
C] New Delhi
D] Chennai

Answer: A[Kolkata]

Q14:___ Vashishtha Narayan Singh has passed away.

A] Actuarist
B] Statistician
C] Physicist
D] Mathematician

Answer: D[Mathematician]

Q15:___ Govt. has appointed IAS officer VetriSelvi as Special Officer for the project of introducing English as a medium of instruction.

A] Andhra Pradesh
B] Karnataka
C] Maharashtra
D] Gujarat

Answer: A[Andhra Pradesh]

Q16:International Day for Tolerance is observed on _.

A] 13 November
B] 14 November
C] 15 November
D] 16 November

Answer: D[16 November]

Q17:Jet Privilege Pvt Ltd has rebranded itself from JetPrivilege to __ seven months after the collapse of Jet Airways.

A] IntraMiles
B] ExtraMiles
C] InterMiles
D] EnterMiles

Answer: C[InterMiles]

Q18:The 2019 World Para Athletics Championships was concluded at _, United Arab Emirates.

A] Dubai
B] Abu Dhabi
C] Doha
D] Sharjah

Answer: A[Dubai]

Q19:Former ____ football manager Arsene Wenger has been appointed as a new chief of global football development by FIFA]

A] Liverpool FC
B] Manchester City FC
C] Manchester United FC
D] Arsenal FC

Answer: D[Arsenal FC]

Q20:India-USA joint tri-services Humanitarian Assistance and Disaster Relief exercise named ‘Tiger Triumph’ has started at ___, Andhra Pradesh.

A] Guntur
B] Hyderabad
C] Vijayawada
D] Visakhapatnam

Answer: D[Visakhapatnam]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to November 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment