Current Affairs Quiz: November 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-12)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This November assist you to understand and check your knowledge about the November 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of November 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:Chelsea Football Club has announced its partnership with Bollywood actor __ as Chelsea FC’s celebrity Brand Ambassador.

A] Arjun Kapoor
B] Ranbir Kapoor
C] Shahid Kapoor
D] Anil Kapoor

Answer: A[Arjun Kapoor]

Q2:The 2019 World Kabaddi Cup will take place from December 1 to 9 and will be organised by __ Government.

A] Haryana
B] Punjab
C] Rajasthan
D] Gujarat

Answer: B[Punjab]

Q3:Facebook has introduced ___ which is an integrated payments service for all of the social media apps including WhatsApp, Instagram and Messenger, along with its native platform.

A] Facebook Pay
B] Facebook e-Pay
C] FB Pay
D] FB e-Pay

Answer: A[Facebook Pay]

Q4:_ brokerage Nomura has slashed India’s FY20 GDP forecast to 4.9% from 5.7% earlier.

A] Japanese
B] German
C] British
D] Russian

Answer: A[Japanese]

Q5:Arcelor Mittal has got the approval from the Supreme Court to complete its Rs 42,000-crore takeover of bankrupt _.

A] VISA Steel
B] JSW Steel
C] Tata Steel
D] Essar Steel

Answer: D[Essar Steel]

Q6:The UK India Business Council has released its _ annual Doing Business in India Report.

A] 7th
B] 6th
C] 5th
D] 8th

Answer: C[5th]

Q7:_____ will receive the SAG-AFTRA’s highest tribute: the SAG Life Achievement AwarD]

A] Martin Scorsese
B] Al Pacino
C] Joe Pesci
D] Robert De Niro

Answer: D[Robert De Niro]

Q8:Nilam Sawhney has been appointed as the first woman Chief Secretary of ___.

A] Andhra Pradesh
B] Telangana
C] Karnataka
D] Kerala

Answer: A[Andhra Pradesh]

Q9:Wildlife SOS has unveiled India’s first Elephant Memorial in __.

A] Agra
B] Mathura
C] Lucknow
D] Kanpur

Answer: B[Mathura]

Q10:__ movie ‘The Weeping Woman’ (La Llorona) has won Golden Royal Bengal Tiger Award for the Best Film in International Competition of the 25th Kolkata International Film Festival (KIFF).

A] French
B] Spanish
C] German
D] Italian

Answer: B[Spanish]

Q11:Lt. Cdr. __ has become the first woman officer from the Indian Navy to be posted as a Defence Attache at an Indian mission abroaD]

A] Karabi Gogoi
B] Rashmi Singh
C] Avni Chturvedi
D] Sakshi Sharma

Answer: A[Karabi Gogoi]

Q12:Defence Minister Rajnath Singh has inaugurated Sisseri Bridge which is built by the Border Road Organisation on Pasighat-Bomjir Highway in __.

A] Ladakh
B] Arunachal Pradesh
C] Sikkim
D] Jammu & Kashmir

Answer: B[Arunachal Pradesh]

Q13:National Initiative for School Heads’ and Teachers’ Holistic Advancement (NISHTHA) was launched in Union Territory of __.

A] Jammu and Kashmir
B] Ladakh
C] Puducherry
D] Delhi

Answer: A[Jammu and Kashmir]

Q14:Who is the President of Sri Lanka?

A] Maithripala Sirisena
B] Jayawardenepura Kotte
C] Mahinda Rajapaksa
D] Gotabhaya Rajapaksa

Answer: D[Gotabhaya Rajapaksa]

Q15:India will contribute _ for various operational activities of development across the United Nations agencies for 2020.

A] USD 13.5 million
B] USD 12.5 million
C] USD 11.5 million
D] USD 10.5 million

Answer: A[USD 13.5 million]

Q16:Movie __ has won prestigious awards under ‘Best Screenplay’ and ‘Best Director’ categories at the Asian Film Festival BarcelonA]

A] Bhansali
B] Bajpai
C] Bhonsle
D] Juvekar

Answer: C[Bhonsle]

Q17:Tobacco Board of India has been awarded the Golden Leaf Award at Tab Expo 2019 in Amsterdam, __.

A] Denmark
B] Belgium
C] Netherlands
D] Norway

Answer: C[Netherlands]

Q18:___ Police has been awarded third prize in emergency response category at Dubai Police International Call Centre AwarD]

A] Uttar Pradesh
B] Gujarat
C] Punjab
D] Rajasthan

Answer: A[Uttar Pradesh]

Q19:The deposit insurance cover has remained unchanged since 1993 at __ by Deposit Insurance and Credit Guarantee Corporation.

A] Rs 1.0 lakh
B] Rs 2.0 lakh
C] Rs 1.5 lakh
D] Rs 2.5 lakh

Answer: A[ Rs 1.0 lakh]

Q20:Delhi and District Cricket Association President __ has resigned from his post.

A] Sweta Singh
B] Rajat Sharma
C] Ritu Dhawan
D] Sudhir Chaudhary

Answer: B[Rajat Sharma]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to November 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment