Current Affairs Quiz: November 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-13)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This November assist you to understand and check your knowledge about the November 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of November 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:Actors _ and Rekha were conferred with the Akkineni Nageswara Rao National Award for 2019 and 2019 respectively.

A] Yogeeta Bali
B] Juhi Chawla
C] Madhuri Dixit
D] Sridevi

Answer: D[Sridevi]

Q2:India has successfully conducted the first night trial of Agni-II missile from Dr Abdul Kalam Island off _ coast.

A] Tamil Nadu
B] Odisha
C] Andhra Pradesh
D] Karnataka

Answer: B[Odisha]

Q3:Justice Sharad Arvind Bobde took oath as the 47th Chief Justice of India replacing __.

A] Raman Gogoi
B] Raju Gogoi
C] Ranjit Gogoi
D] Ranjan Gogoi

Answer: D[Ranjan Gogoi]

Q4:The 8th edition of International Conference on Agricultural Statistics will be held in _.

A] India
B] China
C] Indonesia
D] Malaysia

Answer: A[India]

Q5:The first joint maritime exercise Za’ir-Al-Bahr 2019 by Qatar and Indian Navy began in __.

A] Doha
B] New Delhi
C] Muscat
D] Qatari

Answer: A[Doha]

Q6:Meghalaya Chief Minister _ has Inaugurated the 4th International Cherry Blossom Festival 2019 held in Shillong, MeghalayA]

A] PA Sangma
B] James Sangma
C] Mukul Sangma
D] Conrad K Sangma

Answer: D[Conrad K Sangma]

Q7:Where is the Headquarter of Saudi Aramco?

A] Riyadh
B] Dammam
C] Dhahran
D] Tabuk

Answer: C[Dhahran]

Q8:Kim JooHyung of South Korea has won Panasonic Open held at the Classic Golf and Country Club in __, IndiA]

A] Gurugram
B] Bangalore
C] Mumbai
D] Hyderabad

Answer: A[Gurugram]

Q9:International Association of Athletics Federations has officially changed its name __.

A] World Athletics Federation
B] Athletics Federation
C] International Athletics Association
D] World Athletics

Answer: D[World Athletics]

Q10:The Insolvency and Bankruptcy Code, __ is the bankruptcy law of India which seeks to consolidate the existing framework by creating a single law for insolvency and bankruptcy.

A] 2015
B] 2016
C] 2014
D] 2013

Answer: B[2016]

Q11:Geographical Indication Tag for _’s Green and White Teas has been accordeD]

A] Darjeeling
B] Ooty
C] Coorg
D] Shimla

Answer: A[Darjeeling]

Q12:The Sudarshan Chakra Corps of Indian Army has conducted ‘Sindhu Sudarshan’ exercise in __, Rajasthan.

A] Jaisalmer
B] Barmer
C] Jodhapur
D] Bikaner

Answer: B[Barmer]

Q13:Who is the Chief Election Commissioner of India?

A] Sunil Arora
B] Ashok Lavasa
C] Om Prakash Rawat
D] Achal Kumar Jyoti

Answer: A[Sunil Arora]

Q14:World Toilet Day is an official United Nations international observance day on __ to inspire action to tackle the global sanitation crisis.

A] 19 November
B] 20 November
C] 21 November
D] 22 November

Answer: A[19 November]

Q15:_ has become first country in the world to induct a new Typhoid Conjugate Vaccine (TCV) to combat typhoiD]

A] Pakistan
B] India
C] Bangladesh
D] China

Answer: A[Pakistan]

Q16:India was ranked at 59th position in the World Talent Ranking report for the year 2019 by __.

A] UNDP
B] WEF
C] IMD
D] WTO

Answer: C[IMD]

Q17:Harmeet Desai of India has won men’s singles title at International __ Federation (ITTF) Challenge Indonesia Open 2019.

A] Badminton
B] Tennis
C] Table Tennis
D] Boxing

Answer: C[Table Tennis]

Q18:International Men’s Day is celebrated annually on 19 November.

A] 19 November
B] 20 November
C] 21 November
D] 22 November

Answer: A[19 November]

Q19:Where is the headquarter of Fino Payments Bank?

A] Mumbai
B] New Delhi
C] Pune
D] Hyderabad

Answer: A[Mumbai]

Q20:World Children’s Day was first established in 1954 as Universal Children’s Day and is celebrated on 20 November each year

A] 19 November
B] 20 November
C] 21 November
D] 22 November

Answer: B[20 November]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to November 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment