Current Affairs Quiz: November 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-14)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This November assist you to understand and check your knowledge about the November 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of November 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:Home Affairs Ministry in collaboration with United Nations Women has flagged off an awareness campaign to end violence against women from _.

A] Delhi
B] Mumbai
C] Kolkata
D] Pune

Answer: A[Delhi]

Q2:___-based insurgent group ‘Hynniewtrep National Liberation Council'(HNLC) has been banned by Central Government.

A] Assam
B] Meghalaya
C] Tripura
D] Nagaland

Answer: B[Meghalaya]

Q3:The 18th edition of FIFA U-17 World Cup was held in _.

A] Brazil
B] Argentina
C] Spain
D] Germany

Answer: A[Brazil]

Q4:Red Bull’s __ (Netherlands) won F1 Brazilian Grand Prix defeating Pierre Gasly (France).

A] Max Verstappen
B] Valtteri Bottas
C] Charles Leclerc
D] Daniel Ricciardo

Answer: A[Max Verstappen]

Q5:_ State Tourism Development Corp has signed an MoU with IRCTC to market and operate the Golden Chariot train.

A] Tamil Nadu
B] Uttar Pradesh
C] Rajasthan
D] Karnataka

Answer: D[Karnataka]

Q6:Who is the President of National Council of Applied Economic Research?

A] Vishal Sikka
B] Narayana Murthy
C] Nandan M Nilekani
D] SD Shibulal

Answer: C[Nandan M Nilekani]

Q7:________ has signed an agreement with Government of India for 91 million USD loan to modernize Vijayanagara Channel Irrigation Systems on Krishna river.

A] ADB
B] AIIB
C] NDB
D] WB

Answer: C[NDB]

Q8:In December 1996 the United Nations General Assembly proclaimed ___ as World Television Day.

A] 21 November
B] 22 November
C] 23 November
D] 24 November

Answer: A[21 November]

Q9:_ was proclaimed by UNESCO to be celebrated every 3rd Thursday of November.

A] World Sociology Day
B] World Ethics Day
C] World Morality Day
D] World Philosophy Day

Answer: D[World Philosophy Day]

Q10:Who is the current head of UNICEF?

A] Anthony Lake
B] Henrietta H. Fore
C] Mathai Mammen
D] Ludwik Rajchman

Answer: B[Henrietta H. Fore]

Q11:Government of India has approved the establishment of the National Institute for Sowa-Rigpa in _.

A] Leh
B] Jammu
C] Srinagar
D] Shimla

Answer: A[Leh]

Q12:___ Government has approved Arundhati scheme to provide 1 Tola Gold to Brides free of cost.

A] West Bengal
B] Assam
C] Uttar Pradesh
D] Bihar

Answer: B[Assam]

Q13:Lieutenant Colonel _ has been appointed as Indian Army’s first female Judge Advocate General officer to be deployed on a foreign mission.

A] Rashmi Singh
B] Shikha Sharma
C] Chanda Kumari
D] Jyoti Sharma

Answer: D[Jyoti Sharma]

Q14:Indian sand artist Sudarsan Pattnaik from Odisha has received the __ Golden Sand Art Award 2019.

A] Italian
B] Spanish
C] German
D] French

Answer: A[Italian]

Q15:_ has conducted a successful launch of surface-to-surface ballistic missile Shaheen-1.

A] Afghanistan
B] Iraq
C] Iran
D] Pakistan

Answer: D[Pakistan]

Q16:Defence Minister Rajnath Singh attended the ASEAN Defence Ministers Meeting Plus (ADMM Plus) in __.

A] Indonesia
B] Malaysia
C] Thailand
D] Vietnam

Answer: C[Thailand]

Q17:The 12th edition of Urban Mobility India Conference and Expo 2019 was held in __.

A] Hyderabad
B] Jaipur
C] Lucknow
D] Pune

Answer: C[Lucknow]

Q18:__ was named PETA India’s ‘Person of the Year for 2019’.

A] Virat Kohli
B] Hardik Pandya
C] Rohit Sharma
D] MS Dhoni

Answer: A[Virat Kohli]

Q19:Wrestler _ has been conferred ‘Indian Personality of the Year Award’ (Sports) at the Indo Arab Leaders Summit & Awards 2019 in Dubai.

A] Sushil Kumar
B] Deepa Malik
C] Bajrang Punia
D] Yogeshwar Dutt

Answer: C[Bajrang Punia]

Q20:____ has topped the ranking for tap water quality while Delhi is at the bottom in the ‘Tap Water Quality’ study was conducted as per directions of the Ministry of Consumer Affairs Food & Public Distribution.

A] Chennai
B] Mumbai
C] Kolkata
D] Hyderabad

Answer: B[Mumbai]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to November 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment