Current Affairs Quiz: November 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-16)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This November assist you to understand and check your knowledge about the November 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of November 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:Minister of State (Independent Charge) Ministry of Development of North Eastern Region _ inaugurated the ‘Destination North East’ Festival in Varanasi, Uttar Pradesh.

A] Dr Jitendra Singh
B] Jugal Kishore Sharma
C] Kiren Rijiju
D] Jamyang Tsering Namgyal

Answer: A[Dr Jitendra Singh]

Q2:The 11th edition of Agro Vision-2019 is inaugurated by Union Minister Nitin Gadkari at ___.

A] Kanpur
B] Nagpur
C] Nasik
D] Varanasi

Answer: B[Nagpur]

Q3:Ministry of Home Affairs has confirmed that National Intelligence Grid or NATGRID will come into operation by _.

A] 2020
B] 2021
C] 2022
D] 2023

Answer: A[2020]

Q4:__ TablighiIjtema which is termed as the World’s biggest Islamic Congregation, is an annual Islamic Ijtema (congregation) or AalmiIjtema held in ___, IndiA]

A] Bhopal
B] Malegaon
C] Murshidabad
D] Aurangabad

Answer: A[Bhopal]

Q5:Chitahresh Natesan has become first Indian to win ‘Mr. Universe (Pro) 2019’ in 90kg category at the 11th World Bodybuilding and Physique Sports Championship(WBPF) in __.

A] Russia
B] China
C] Japan
D] South Korea

Answer: D[South Korea]

Q6:The United Nations General Assembly has designated ___ as the International Day for the Elimination of Violence Against Women.

A] November 23
B] November 24
C] November 25
D] November 26

Answer: C[November 25]

Q7:Jal Shakti Minister ____ has released a short documentary film on Water Conservation named ‘SHIKHAR SE PUKAR’.

A] Giriraj Singh
B] Arjun Ram Meghwal
C] Gajendra Singh Shekhawat
D] Gajendra Singh Khimsar

Answer: C[Gajendra Singh Shekhawat]

Q8:__ has announced world’s largest GPU-accelerated cloud-based supercomputer ‘NDv2’ on Microsoft Azure.

A] NVIDIA
B] AMD
C] Intel
D] GeForce

Answer: A[NVIDIA]

Q9:_ has rolled out its K12 Education Transformation Framework in IndiA]

A] Microsoft
B] Google
C] Amazon
D] IBM

Answer: A[Microsoft]

Q10:Which of the following is the winner of Copa Libertadores 2019?

A] River Plate
B] Flamengo
C] Boca Juniors
D] Santos

Answer: B[Flamengo]

Q11:Where is the headquarter of The Survey of India?

A] Dehradun
B] Lucknow
C] Jaipur
D] Pune

Answer: A[Dehradun]

Q12:Sangai Festival 2019 has started in _.

A] Nagaland
B] Manipur
C] Tripura
D] Assam

Answer: B[Manipur]

Q13:__ will host the Shanghai Cooperation Organisation (SCO) Forum of Young Scientists and Innovators in 2020.

A] Japan
B] Pakistan
C] China
D] India

Answer: D[India]

Q14:___ has emerged as India’s highest ranked city at 83rd among 113 cities in The Prosperity & Inclusion City Seal and Awards (PICSA) Index.

A] Bengaluru
B] Mumbai
C] New Delhi
D] Kolkata

Answer: A[Bengaluru]

Q15:____ has entered into a definitive agreement to acquire IDBI Asset Management Ltd and IDBI Mutual Fund Trustee Company LtD]

A] Cholamandalam Investment and Finance LtD]
B] Bajaj Finserv LtD]
C] Manappuram Finance LtD]
D] Muthoot Finance LtD]

Answer: A[Cholamandalam Investment and Finance LtD]

Q16:__ has expanded the scope of Special Non-Resident Rupee Accounts (SNRR account) by permitting non-residents to open such account.

A] NHB
B] NABARD
C] RBI
D] SEBI

Answer: C[RBI]

Q17:Reliance Industries has overtaken ___ to become the sixth-largest energy company in the worlD]

A] BHP
B] Chevron Corporation
C] British Petroleum Company
D] PKN Orlen

Answer: C[British Petroleum Company]

Q18:Eliud Kipchoge of __ has been awarded with the World Male Athlete of the Year by World Athletics (IAAF).

A] Kenya
B] Tanzania
C] Uganda
D] Ethiopia

Answer: A[Kenya]

Q19:____ of Real Madrid has been awarded the Golden Foot Award 2019.

A] Eden Hazard
B] Toni Kroos
C] Sergio Ramos
D] Luka Modric

Answer: D[Luka Modric]

Q20:American-Indian rapper __ has become first Indian to host 2019 American Music Awards.

A] Deepak Chopra
B] Raja Kumari
C] Anoop Desai
D] Norah Jones

Answer: B[Raja Kumari]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to November 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment