Current Affairs Quiz: November 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-17)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This November assist you to understand and check your knowledge about the November 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of November 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:Constitution Day, also known as Samvidhan Divas, is celebrated in India on __ every year to commemorate the adoption of the Constitution of IndiA]

A] 26 November
B] 27 November
C] 28 November
D] 29 November

Answer: A[26 November]

Q2: _ assumed charge as Secretary, Overseas Indian Affairs in the Ministry of External Affairs.

A] Syed Akbaruddin
B] Vikas Swarup
C] Raveesh Kumar
D] Nirupama Rao

Answer: B[Vikas Swarup]

Q3:_ has been bestowed with the ‘Golden Peacock Award for Sustainability’ 2019 during the 19th International Conference on Corporate Governance & Sustainability held in London.

A] NTPC
B] ONGC
C] BHEL
D] BARC

Answer: A[NTPC]

Q4:Floating school project of _ wins Aga Khan Architecture AwarD]

A] Afghanistan
B] Pakistan
C] Maldives
D] Bangladesh

Answer: D[Bangladesh]

Q5:National Milk Day is celebrated across India on November 26 every year to mark the birthday of _.

A] E Sreedharan
B] Kishibhai Patel
C] MS Swaminathan
D] Verghese Kurien

Answer: D[Verghese Kurien]

Q6:Where is the headquarter of Ashok Leyland?

A] Kolkata
B] Mumbai
C] Chennai
D] Hyderabad

Answer: C[Chennai]

Q7:Indian Railways has signed an agreement with __ to focus on Digitisation, Green Transport etC]

A] NATO
B] Russia
C] European Union
D] USA

Answer: C[European Union]

Q8:Indian Railway Institute of Financial Management (IRIFM) has been set up by Indian Railway in __.

A] Kolkata
B] Mumbai
C] Chennai
D] Hyderabad

Answer: D[Hyderabad]

Q9:Footballer ______________of Portugal has won the Golden Boy Award for 2019.

A] João Félix
B] Paulo Dybala
C] Bruno Fernandes
D] Antoine Griezmann

Answer: A[João Félix]

Q10: Odisha Chief Minister Naveen Patnaik has inaugurated the National Tribal Craft Mela–2019 in __.

A] Puri
B] Bhubaneswar
C] Cuttack
D] Sambalpur

Answer: B[Bhubaneswar]

Q11:____ Government has decided to declare Guru Ghasidas National Park in Koriya district as a tiger reserve.

A] Chhattisgarh
B] Jharkhand
C] Odisha
D] Rajasthan

Answer: A[Chhattisgarh]

Q12: The Winner for 2019 IFFHS World’s Best Playmaker Award is Footballer _.

A] Cristiano Ronaldo
B] Lionel Messi
C] Kylian Mbappé
D] Antoine Griezmann

Answer: B[Lionel Messi]

Q13:The central government has set the year _ as the deadline for complete eradication of filaria in the country.

A] 2021
B] 2022
C] 2023
D] 2024

Answer: A[2021]

Q14:Weightlifter Jhilli Dalabehera from ____________will receive the 27th Ekalabya Award for 2019.

A] Chhattisgarh
B] Jharkhand
C] Odisha
D] Rajasthan

Answer: C[Odisha]

Q15:Indian journalist _ is the recipients of International Press Freedom Award by Committee to Protect Journalists (CPJ).

A] Sweta Singh
B] Rana Ayyub
C] Roshni Singh
D] Neha Dixit

Answer: A[Sweta Singh]

Q16:Indian Navy will host military drill ‘Multilateral Naval Exercise (Milan 2020)’ in __.

A] January 2020
B] July 2020
C] March 2020
D] April 2020

Answer: C[ March 2020]

Q17:Singer _ named ‘Billboard’ 2019 Woman of the Year.

A] Maggie Baird
B] Ariana Grande
C] Billie Eilish
D] Halsey

Answer: C[Billie Eilish]

Q18:Where is the headquarter of United Nations World Tourism Organisation?

A] Belgium
B] Switzerland
C] France
D] Spain

Answer: D[Spain]

Q19:Chairman of Sundram Fasteners LtD] Suresh Krishna was conferred the ‘Quality Ratna’ award by the CII Institute of Quality at its 27th Quality Summit held in ___.

A] Bengaluru
B] New Delhi
C] Mumbai
D] Kolkata

Answer: A[Bengaluru]

Q20:Who has won the Fila Best CEO at Forbes India Leadership Award?

A] Ritesh Agarwal
B] Manu Kumar Jain
C] Suhas Gopinath
D] Kavita Shukla

Answer: B[Manu Kumar Jain]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to November 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment