Current Affairs Quiz: November 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-18)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This November assist you to understand and check your knowledge about the November 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of November 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:The Surajkund International Crafts Mela 2020 will be organised at Surajkund, _.

A] Faridabad
B] Ghaziabad
C] Meerut
D] Noida

Answer: A[Faridabad]

Q2:General __ will be the first Chief of Defence Staff for 2 years.

A] Birender Singh Dhanoa
B] Bipin Rawat
C] Sunil Lanba
D] Karambir Singh

Answer: B[Bipin Rawat]

Q3:Renowned ___ Sudhir Dar passes away.

A] Painter
B] Cartoonist
C] Animator
D] Writer

Answer: B[Cartoonist]

Q4:Former Prime Minister of _ Yasuhiro Nakasone has passed away.

A] Japan
B] China
C] South Korea
D] Thailand

Answer: A[Japan]

Q5:Royal Aeronautical Society, Landon has conferred the ‘Honorary Fellowship of the Society 2019’ to __ Chairman G Satheesh Reddy.

A] ISRO
B] DRDO
C] HAL
D] BARC

Answer: B[DRDO]

Q6: Movie ____ has won the Golden Peacock Award at the 50th edition of International Film Festival of India 2019.

A] Speck
B] Tiny Piece
C] Particles
D] Fleck

Answer: C[Particles]

Q7:International Day of Solidarity with the Palestinian People is observed on __.

A] 27th November
B] 28th November
C] 29th November
D] 30th November

Answer: C[29th November]

Q8:_____ has become first NBFC to list commercial paper on bourses.

A] Aditya Birla Finance
B] Bajaj Finserv
C] Tata Capital
D] Muthoot Finance

Answer: A[Aditya Birla Finance]

Q9:____ owner City Football Group (CFG) has decided to acquire 65% stake in Mumbai City FC of ISL.

A] Manchester City FC
B] Manchester United FC
C] Arsenal FC
D] Liverpool FC

Answer: A[Manchester City FC]

Q10:International Centre for Automotive Technology has organized NuGen Mobility Summit 2019 in _.

A] Faridabad
B] Ghaziabad
C] Gurugram
D] Noida

Answer: C[Gurugram]

Q11:Defence Minister Rajnath Singh will inaugurate Military Literature Festival on 13 December 2019 at __.

A] Chandigarh
B] Delhi
C] Chennai
D] Mumbai

Answer: A[Chandigarh]

Q12:__ has transferred its indigenous technology to produce Space-Grade Li-ion Cells to Bharat Heavy Electricals LimiteD]

A] DRDO
B] ISRO
C] BEL
D] NPCIL

Answer: B[ISRO]

Q13:The 47th edition of All India Police Science Congress (AIPSC) has begun in ___.

A] Lucknow
B] Jaipur
C] Pune
D] Bhopal

Answer: A[Lucknow]

Q14:Where is the Headquarter of European Union

A] Antwerp
B] Bruges
C] Copenhagen
D] Brussels

Answer: D[Brussels]

Q15:A maritime bilateral exercise between Indian Navy and Japanese Maritime Self Defence Force (JMSDF) have conducted Mine Countermeasure Exercise (MINEX) 2019 in ____.

A] Kerala
B] Tamil Nadu
C] Karnataka
D] Andhra Pradesh

Answer: A[Kerala]

Q16:Jal Shakti Minister Gajendra Singh Shekhawat represented India at the 8th edition of WATEC (Water Technology and Environment Control) Conference 2019 in Tel Aviv, __.

A] Russia
B] Iran
C] Israel
D] Turkey

Answer: C[Israel]

Q17:Former Deputy Governor of RBI, _ has been appointed as the first chairman of the steering committee of the Code for Responsible Lending (CRL) in micro-credit.

A] R Gandhi
B] Chandra Shekhar Ghosh
C] HR Khan
D] Amitabh Kant

Answer: C[HR Khan]

Q18:India’s GDP Growth hits an over six-year low of __ in July-September 2019 as compare to 7.0% in the corresponding quarter of FY 2019-19.

A] 4.5%
B] 4.6%
C] 4.3%
D] 4.4%

Answer: A[4.5%]

Q19:Global rating agency Moody’s expects India’s Fiscal Deficit to touch __ of the GDP.

A] 3.8%
B] 3.9%
C] 3.6%
D] 3.7%

Answer: D[3.7%]

Q20:Abhishek Verma and Jyothi Surekha Vennam has won Gold Medal in compound mixed pair event at Asian __ Championships in Bangkok, ThailanD]

A] Table Tennis
B] Archery
C] Badminton
D] Tennis

Answer: B[Archery]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to November 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment