Current Affairs Quiz: November 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-22)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This November assist you to understand and check your knowledge about the November 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of November 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1.Which state government has decided to partner with MIT-based Abdul Latif Jameel Poverty Action Lab (J-PAL)?

[A] West Bengal
[B] Kerala
[C] Odisha
[D] Sikkim

Answer: C [Odisha ]

Q2.What is the theme of 2019 edition of World Cities Day (WCD)?

[A] Designed to Live Together
[B] Inclusive Cities, Shared Development
[C] Changing the world
[D] Promoting a better urban future

Answer: C [Changing the world]

Q3.Which golfer has won the 2019 Zozo Championship in Japan?

[A] Anirban Lahiri
[B] Jyoti Randhawa
[C] Gaganjeet Bhullar
[D] Tiger Woods

Answer: D [Tiger Woods]

Q4.Which state government has launched a new initiative “Meal in exchange for plastic waste”?

[A] Tamil Nadu
[B] Odisha
[C] Jharkhand
[D] West Bengal

Answer: B [Odisha ]

Q5.John Witherspoon, who passed away recently, was the noted actor and comedian of which country?

[A] United States
[B] France
[C] Japan
[D] China

Answer: A [United States]

Q6.Which IIT has decided to set up space technology cell in collaboration with ISRO?

[A] IIT Delhi
[B] IIT Kanpur
[C] IIT Bombay
[D] IIT Madras

Answer: A [IIT Delhi]

Q7.India’s first-ever Arts Exposition for talents with intellectual challenges “eCAPA 2019” has started in which city?

[A] Kanpur
[B] Kochi
[C] Dehradun
[D] New Delhi

Answer: D [New Delhi]

Q8.Which city is hosting the UN Climate Change Conference (COP 25) after Chile withdraws?

[A] New York
[B] Paris
[C] Madrid
[D] New Delhi

Answer: C [Madrid ]

Q9.Which country will be the partner country at the International Film Festival of India (IFFI-2019)?

[A] Afghanistan
[B] China
[C] Japan
[D] Russia

Answer: D [Russia ]

Q10.Which noted philanthropist has won the 2019 Sasthaaram Award?

[A] M Padmakuma
[B] K P Nandakumar
[C] V A Shrikumar Menon
[D] Unni Menon

Answer: B [K P Nandakumar]

Q11.The 1st-ever India-Uzbekistan joint military exercise “Dustlik-2019” has started in which region?

[A] Bukhara
[B] Shahrisabz
[C] Samarkand
[D] Tashkent

Answer: D [Tashkent ]

Q12.Which country has won the 2019 Rugby World Cup in Japan?

[A] Japan
[B] England
[C] South Africa
[D] Singapore

Answer: C [South Africa]

Q13.Which Indian sportsperson has won the 2019 SaarLorLux Open badminton tournament in Germany?

[A] Srikanth Kidambi
[B] Lakshya Sen
[C] Parupalli Kashyap
[D] B Sai Praneeth

Answer: B [Lakshya Sen]

Q14.Which Indian organization is hosting the 2019 SCO Joint Exercise on Earthquake Rescue?

[A] NDRF
[B] CISF
[C] CRPF
[D] BSF

Answer: A [NDRF]

Q15.The biennial Commonwealth Law Ministers’ Conference has recently begun in which city?

[A] New Delhi
[B] Colombo
[C] Tokyo
[D] Male

Answer: B [Colombo ]

Q16.The National Tribal Festival (NTF-2019) is being held in which city?

[A] Kanpur
[B] Patna
[C] Mumbai
[D] New Delhi

Answer: D [New Delhi]

Q17.What is the theme of the 5th India International Science Festival (IISF)?

[A] Science for Transformation
[B] Science for New India
[C] RISEN India
[D] Boost New India

Answer: C [RISEN India]

Q18.Who is leading Indian delegation at the 15th meeting of the Governing Council of SACEP?

[A] Narendra Modi
[B] Om Birla
[C] Prakash Javadekar
[D] Ram Nath Kovind

Answer: C [Prakash Javadekar]

Q19.Which country has decided not to join the Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) deal?

[A] India
[B] United States
[C] New Zealand
[D] United Kingdom

Answer: A [India]

Q20.Who has been selected for 27th Ezhuthachan Puraskaram 2019?

[A] M Mukundan
[B] Anand
[C] K Jayakumar
[D] Rani George

Answer: B [Anand ]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to November 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment