Current Affairs Quiz: November 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-25)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This November assist you to understand and check your knowledge about the November 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of November 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1.Which country’s President has been invited as the chief guest at the India’s 2020 Republic Day?

[A] Italy
[B] Brazil
[C] Portugal
[D] New Zealand

Answer: B [Brazil]

Q2.Which Indian personality has been named an honorary trustee of “The Metropolitan Museum of Art”?

[A] Nita Ambani
[B] Ratan Tata
[C] Amitabh Bachchan
[D] Priyanka Chopra

Answer: A [Nita Ambani]

Q3.Who has been appointed as new CMD of India Tourism Development Corporation (ITDC)?

[A] Sudhir Kumar
[B] Payal Sharma
[C] Kamala Vardhana Rao
[D] Kirti Patel

Answer: C [Kamala Vardhana Rao]

Q4.The first-ever Indo-US tri-services ‘Tiger Triumph’ has started in which state?

[A] Madhya Pradesh
[B] Andhra Pradesh
[C] Himachal Pradesh
[D] Uttar Pradesh

Answer: B [Andhra Pradesh]

Q5.Which state government has decided to organize 2019 World Kabaddi Cup?

[A] Tripura
[B] Kerala
[C] Tamil Nadu
[D] Punjab

Answer: D [Punjab]

Q6.What is the India’s rank at the 2019 Global Bribery Risk Index?

[A] 78th
[B] 93rd
[C] 102nd
[D] 55th

Answer: A [78th]

Q7.Which state government has launched the ‘Nadu-Nedu’ programme?

[A] Andhra Pradesh
[B] Kerala
[C] Tamil Nadu
[D] Karnataka

Answer: A [Andhra Pradesh ]

Q8.Vashishtha Narayan Singh, who passed away recently, was the noted personality of which field?

[A] Maths
[B] Biology
[C] Chemistry
[D] Physics

Answer: A [Maths]

Q9.The first ever international buyer seller meet on agriculture and horticulture produce has started in which state?

[A] Rajasthan
[B] Arunachal Pradesh
[C] Madhya Pradesh
[D] Uttar Pradesh

Answer: B [Arunachal Pradesh]

Q10.The Golden Leaf Awards are awarded for which sector?

[A] Tobacco
[B] Coffee
[C] Tea
[D] Jute

Answer: A [Tobacco]

Q11.The 6th ASEAN Defence Ministers’ Meeting-Plus (ADMM-Plus) was held in which city?

[A] Colombo
[B] New Delhi
[C] Hanoi
[D] Bangkok

Answer: D [Bangkok]

Q12.Who has been sworn-in as new President of Sri Lanka?

[A] Gotabaya Rajapakasa
[B] Priyantha Sirisena
[C] Namal Rajapaksa
[D] Karu Jayasuriya

Answer: A [Gotabaya Rajapakasa]

Q13.Which Indian boxer has been elected as a member of the first-ever international boxing body (AIBA) athletes’ commission?

[A] Shiva Thapa
[B] Laishram Sarita Devi
[C] Mary Kom
[D] Vijender Singh

Answer: B [Laishram Sarita Devi]

Q14.Justice Sharad Arvind Bobde, who has been sworn-in as the new Chief Justice of India (CJI), is a former Chief Justice of which High Court?

[A] Madhya Pradesh
[B] Rajasthan
[C] Maharashtra
[D] Uttar Pradesh

Answer: A [Madhya Pradesh]

Q15.The Andhra Pradesh government has selected which IIM to help curb corruption in the state administration?

[A] IIM Calcutta
[B] IIM Indore
[C] IIM Ahmedabad
[D] IIM Bangalore

Answer: C [IIM Ahmedabad]

Q16.Which state government has decided to create new new Foreign Cooperation department?

[A] Odisha
[B] Haryana
[C] Karnataka
[D] Kerala

Answer: B [Haryana ]

Q17.What is the India’s rank in the 2019 IMD World Talent Ranking?

[A] 62nd
[B] 43rd
[C] 59th
[D] 68th

Answer: C [59th ]

Q18.Which union ministry has launched Bharatiya Poshan Krishi Kosh (BPKK)?

[A] Ministry of Women and Child Development
[B] Ministry of Food Processing Industries
[C] Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
[D] Ministry of Rural Development

Answer: A [Ministry of Women and Child Development]

Q19.The bilateral maritime exercise “Roar of the Sea” has started between India & which country?

[A] Qatar
[B] Japan
[C] Afghanistan
[D] Saudi Arabia

Answer: A [Qatar ]

Q20.Which state Olympic Association has decided to launch ‘Grassroot Olympic – Mission Talent Hunt’ to groom talent?

[A] Odisha
[B] Rajasthan
[C] Punjab
[D] Assam

Answer: D [Assam ]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to November 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment