Current Affairs Quiz: November 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-28)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This November assist you to understand and check your knowledge about the November 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of November 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1.Which Indian archer has won gold in the women’s individual recurve event of the 21st Asian Championships in Bangkok?

[A] Nisha Rani Dutta
[B] Trisha Deb
[C] Ankita Bhakat
[D] Deepika Kumari

Answer: D [Deepika Kumari]

Q2.The 2023 Men’s Hockey World Cup is being hosted by which city?

[A] Jaipur
[B] New Delhi
[C] Bhubaneswar
[D] Gwalior

Answer: C [Bhubaneswar ]

Q3.Brad Gobright, who passed away recently, was the world-renowned rock climber of which country?

[A] Germany
[B] United States
[C] France
[D] Russia

Answer: B [United States]

Q4.Which international organization has declared a global climate & environmental emergency?

[A] European Union
[B] BRICS
[C] WHO
[D] SAARC

Answer: A [European Union]

Q5.Which state government has decided to replicate Tamil Nadu model of Micro Composting Centre (MCC)?

[A] Odisha
[B] Punjab
[C] Madhya Pradesh
[D] Rajasthan

Answer: A [Odisha]

Q6.Which IIT has decided to set up space technology cell in collaboration with ISRO?

[A] IIT Delhi
[B] IIT Kanpur
[C] IIT Bombay
[D] IIT Madras

Answer: A [IIT Delhi]

Q7.India’s first-ever Arts Exposition for talents with intellectual challenges “eCAPA 2019” has started in which city?

[A] Kanpur
[B] Kochi
[C] Dehradun
[D] New Delhi

Answer: D [New Delhi]

Q8.Which city is hosting the UN Climate Change Conference (COP 25) after Chile withdraws?

[A] New York
[B] Paris
[C] Madrid
[D] New Delhi

Answer: C [Madrid ]

Q9.Which country will be the partner country at the International Film Festival of India (IFFI-2019)?

[A] Afghanistan
[B] China
[C] Japan
[D] Russia

Answer: D [Russia ]

Q10.Which noted philanthropist has won the 2019 Sasthaaram Award?

[A] M Padmakuma
[B] K P Nandakumar
[C] V A Shrikumar Menon
[D] Unni Menon

Answer: B [K P Nandakumar]

Q11.The 6th ASEAN Defence Ministers’ Meeting-Plus (ADMM-Plus) was held in which city?

[A] Colombo
[B] New Delhi
[C] Hanoi
[D] Bangkok

Answer: D [Bangkok]

Q12.Who has been sworn-in as new President of Sri Lanka?

[A] Gotabaya Rajapakasa
[B] Priyantha Sirisena
[C] Namal Rajapaksa
[D] Karu Jayasuriya

Answer: A [Gotabaya Rajapakasa]

Q13.Which Indian boxer has been elected as a member of the first-ever international boxing body (AIBA) athletes’ commission?

[A] Shiva Thapa
[B] Laishram Sarita Devi
[C] Mary Kom
[D] Vijender Singh

Answer: B [Laishram Sarita Devi]

Q14.Justice Sharad Arvind Bobde, who has been sworn-in as the new Chief Justice of India (CJI), is a former Chief Justice of which High Court?

[A] Madhya Pradesh
[B] Rajasthan
[C] Maharashtra
[D] Uttar Pradesh

Answer: A [Madhya Pradesh]

Q15.The Andhra Pradesh government has selected which IIM to help curb corruption in the state administration?

[A] IIM Calcutta
[B] IIM Indore
[C] IIM Ahmedabad
[D] IIM Bangalore

Answer: C [IIM Ahmedabad]

Q16.The National Tribal Festival (NTF-2019) is being held in which city?

[A] Kanpur
[B] Patna
[C] Mumbai
[D] New Delhi

Answer: D [New Delhi]

Q17.What is the theme of the 5th India International Science Festival (IISF)?

[A] Science for Transformation
[B] Science for New India
[C] RISEN India
[D] Boost New India

Answer: C [RISEN India]

Q18.Who is leading Indian delegation at the 15th meeting of the Governing Council of SACEP?

[A] Narendra Modi
[B] Om Birla
[C] Prakash Javadekar
[D] Ram Nath Kovind

Answer: C [Prakash Javadekar]

Q19.Which country has decided not to join the Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) deal?

[A] India
[B] United States
[C] New Zealand
[D] United Kingdom

Answer: A [India]

Q20.Who has been selected for 27th Ezhuthachan Puraskaram 2019?

[A] M Mukundan
[B] Anand
[C] K Jayakumar
[D] Rani George

Answer: B [Anand ]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to November 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment