Current Affairs Quiz: November 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-4)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This November assist you to understand and check your knowledge about the November 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of November 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:Dineshwar Sharma has been appointed as new Administrator of ___.

A] Lakshadweep
B] Daman and Diu
C] Puducherry
D] Dadra and Nagar Haveli

Answer: A[Lakshadweep]

Q2:Government of India has drafted a Committee of Secretaries, headed by Cabinet Secretary __ to examine the financial stress of the telecom sector.

A] Rajiv Mehrishi
B] Rajiv Gauba
C] Pradeep Kumar Sinha
D] Sanjay Mitra

Answer: B[Rajiv Gauba]

Q3:Padma Shri awardee & India’s oldest Yoga teacher _ has passed away.

A] V. Nanammal
B] Sulagitti Narasamma
C] Rajagopalan
D] Arvind Vasudevan

Answer: A[V. Nanammal]

Q4:World Vegan Day is an annual event celebrated by vegans around the world every __.

A] 1st November
B] 4th November
C] 2nd November
D] 3rd November

Answer: A[1st November]

Q5:What is the Capital of Iraq?

A] Tehran
B] Mosul
C] Kabul
D] Baghdad

Answer: D[Baghdad]

Q6:United Nations General Assembly has designated __ as World Cities Day.

A] 30th October
B] 29th October
C] 31st October
D] 28th October

Answer: C[31st October]

Q7:Bombay Stock Exchange – __ (USA based Insurance Exchange) Joint Venture has got in-principle approval from IRDAI for insurance broking business.

A] Leisure Corp
B] ItzCash Card
C] Ebix
D] State Farm

Answer: C[Ebix]

Q8:Sri Lanka and UNEP have announced a new Colombo Declaration for tackling Global __ Challenge.

A] Nitrogen
B] Oxygen
C] Hydrogen
D] Carbon

Answer: A[Nitrogen]

Q9:_ has launched a healthcare tool ‘Preventive Health’ for check-up reminders.

A] Facebook
B] WhatsApp
C] Instagram
D] Twitter

Answer: A[Facebook]

Q10:The first-ever common foundation course ‘Aarambh’ for 2019 batch IAS probationers has begun at Statue of Unity in __, Gujarat.

A] Saputara
B] Kevadia
C] Pavagadh
D] Mehsana

Answer: B[Kevadia]

Q11:The 7th edition of Tawang Festival 2019 commenced in Tawang, _.

A] Arunachal Pradesh
B] Sikkim
C] Ladakh
D] Mizoram

Answer: A[Arunachal Pradesh]

Q12:Researchers from the Indian Institute of Information Technology __ have created the first-ever ‘Indian brain atlas’.

A] Jabalpur
B] Hyderabad
C] Gwalior
D] Kanpur

Answer: B[Hyderabad]

Q13:_ DGP Datta Padsalgikar has been appointed as Deputy National Security Advisor.

A] Maharashtra
B] Karnataka
C] Gujarat
D] Rajasthan

Answer: A[Maharashtra]

Q14:First female UN refugee chief __ passed away.

A] Sadako Ogata
B] Michiko Inukai
C] Taketora Ogata
D] Tsuyoshi Inukai

Answer: A[Sadako Ogata]

Q15:What is the Currency of UAE?

A] Dirham
B] Dinar
C] Baht
D] Peso

Answer: A[Dirham]

Q6:Where is the Headquarter of UNESCO?

A] Vienna
B] Bern
C] Paris
D] Hague

Answer: C[Paris]

Q17:Government of India has set a target of ensuring at least 70% infants to have access to breast milk by year _.

A] 2023
B] 2022
C] 2025
D] 2024

Answer: C[2025]

Q18:Who is the CEO of Uber?

A] Dara Khosrowshahi
B] Travis Kalanick
C] Sydney Shapiro
D] Garrett Camp

Answer: A[Dara Khosrowshahi]

Q19:_’s Rafael Mariano Grossi has been elected as the new Director-General of International Atomic Energy Agency replacing Yukiya Amano.

A] Argentina
B] Brazil
C] Canada
D] Mexico

Answer: A[Argentina]

Q20:IIM Calcutta has secured the _ rank globally in the ‘Financial Times Masters in Management Rankings 2019’.

A] 16th
B] 17th
C] 15th
D] 14th

Answer: B[17th]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to November 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment