Current Affairs Quiz: November 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-5)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This November assist you to understand and check your knowledge about the November 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of November 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:__ has become first State to set a policy framework and institutional mechanism on agricultural produce and livestock contract farming

A] Tamil Nadu
B] Kerala
C] Karnataka
D] Andhra Pradesh

Answer: A[Tamil Nadu]

Q2:Odisha has drafted a Letter of Understanding with __ on ‘Drink from Tap Mission’.

A] UNDP SDG
B] WHO
C] UNESCO
D] UNICEF

Answer: D[UNICEF]

Q3:Actor Rajinikanth will be honoured with the Icon of Golden Jubilee award at __ International Film Festival of IndiA]

A] 50th
B] 49th
C] 51st
D] 52nd

Answer: A[50th]

Q4:What is the Capital of Lebanon?

A] Beirut
B] Lebanese
C] Lebanon City
D] Baku

Answer: A[Beirut]

Q5:Actor _ was awarded the Golden Dragon at the Cardiff International Film Festival.

A] Nawazuddin Siddiqui
B] Irfan Khan
C] Vicky Kaushal
D] Ayushmann Khurrana

Answer: A[Nawazuddin Siddiqui]

Q6:Sand artist Sudarsan Pattnaik of __ has been selected for the Italian Golden Sand Art Award 2019.

A] Tamil Nadu
B] Andhra Pradesh
C] Odisha
D] Kerala

Answer: C[Odisha]

Q7:__ has been named the highest-paid Dead Celebrity for 7th consecutive year by Forbes.

A] Beatles
B] Avicii
C] Michael Jackson
D] Elvis Presley

Answer: C[Michael Jackson]

Q8:Creator of Computer Programming Language _ Guido van Rossum has retired from Dropbox

A] Python
B] Kotlin
C] Django
D] Node JS

Answer: A[Python]

Q9:India has been ranked __ in 2019 Global Microscope Report on Financial Inclusion.

A] 5th
B] 6th
C] 7th
D] 8th

Answer: A[5th]

Q10:Para-athlete Subedar Anandan Gunasekaran had won 3 Gold Medals in the recently concluded _ Military World Games in Wuhan, ChinA]

A] 6th
B] 7th
C] 5th
D] 4th

Answer: B[7th]

Q11:_ has been appointed as the first Principal Chief Commissioner of Income Tax of National e-Assessment Centre (NeAC) by CBDT.

A] Krishna Mohan Prasad
B] Keshav Prasad Mourya
C] Mohan Prasad
D] Rama Mohan Prasad

Answer: A[Krishna Mohan Prasad]

Q12:Sanjeev Nandan Sahai has been appointed as the Secretary of Ministry of __.

A] Revenue
B] Power
C] Health
D] Human Resource Development

Answer: B[Power]

Q13:Minister of Health and Family Welfare Harsh Vardhan has launched Intensified Mission _ (IMI) 2.0 Portal in New Delhi.

A] Indradhanush
B] Varuna
C] Aarogya
D] Aatamshudhhi

Answer: A[Indradhanush]

Q14:__ will set up Space Technology Cell (STC) in collaboration with the Indian Space Research Organization.

A] IIT Delhi
B] IIT Bombay
C] IIT Kanpur
D] IIT Kharagpur

Answer: A[IIT Delhi]

Q15:The 3rd edition of Global Ayurveda Summit 2019 has started in _, KeralA]

A] Kochi
B] Munnar
C] Thiruvananthapuram
D] Kozhikode

Answer: A[Kochi]

Q16:The __ ASEAN Summit has been concluded in Bangkok, ThailanD]

A] 45th
B] 25th
C] 35th
D] 40th

Answer: C[35th]

Q17:_ of Spain will host United Nations Climate Change Conference (COP 25) from 2 to 13 December.

A] Lisbon
B] Barcelona
C] Madrid
D] Valencia

Answer: C[Madrid]

Q18:The International Day to End Impunity for Crimes against Journalists is a UN-recognized international day observed annually on __.

A] 2 November
B] 3 November
C] 4 November
D] 5 November

Answer: A[2 November]

Q19:Worlds’ first Block-chain-based Carbon Trading Exchange was launched in __.

A] Singapore
B] Hong Kong
C] USA
D] South Korea

Answer: A[Singapore]

Q20:__’s Managing Director and Chief Executive Officer T. Latha has resigneD]

A] Janlaxmi Bank
B] Dhanlaxmi Bank
C] Laxmi Vilas Bank
D] South Indian Bank

Answer: B[Dhanlaxmi Bank]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to November 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment