Current Affairs Quiz: November 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-6)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This November assist you to understand and check your knowledge about the November 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of November 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:Writer Anand has been selected for 27th Ezhuthachan Puraskaram 2019 by _ Sahitya Akademi AwarD]

A] Kerala
B] Tamil Nadu
C] Karnataka
D] Andhra Pradesh

Answer: A[Kerala]

Q2:_ is the Focus Country of the 25th edition Kolkata International Film Festival 2019.

A] France
B] Germany
C] Hungary
D] Italy

Answer: B[Germany]

Q3:Indian-origin researcher Neeraj Sharma has been awarded with ‘Early Career Researcher of the Year award’ by Government of __.

A] Australia
B] UK
C] Canada
D] USA

Answer: A[Australia]

Q4:The first-ever India-Uzbekistan joint military exercise Dustlik-2019 has started at _, Uzbekistan.

A] Dushanbe
B] Almaty
C] Bishkek
D] Tashkent

Answer: D[Tashkent]

Q5:US Secretary of State _ has awarded ‘Corporate Excellence Award’ to Pepsico IndiA]

A] Mike Pence
B] William Barr
C] Susan Bolton
D] Mike Pompeo

Answer: D[Mike Pompeo]

Q6:Where is the Headquarter of Siemens?

A] Landon
B] Paris
C] Munich
D] Vienna

Answer: C[Munich]

Q7:__-led High-Level Advisory Group has recommended to issue Elephant Bonds to recover $500 billion of black money stashed abroaD]

A] Rathin Roy
B] Arvind Virmani
C] Surjit Bhalla
D] Bibek Debroy

Answer: C[Surjit Bhalla]

Q8:__-based e-commerce platform Qoo10 has acquired Indian e-commerce ShopClues in all-stock deal.

A] Singapore
B] Malaysia
C] Indonesia
D] Hong Kong

Answer: A[Singapore]

Q9:South Africa has defeated _ in the final of Rugby World Cup 2019.

A] England
B] USA
C] France
D] Spain

Answer: A[England]

Q10:_ has been named under 2020 Olympics Athlete Ambassadors Group of International Olympic Committee.

A] Sushil Kumar
B] Mary Kom
C] Vijendar Singh
D] Yogeshwar Dutt

Answer: B[Mary Kom]

Q11:Minority Affairs Ministry’s initiative ‘HunarHaat’ Exhibition has started in __.

A] Prayagraj
B] Varanasi
C] Lucknow
D] Gorakhpur

Answer: A[Prayagraj]

Q12The 28th Vyas Samman for the year 2019 was conferred on Hindi writer _.

A] Ramesh Chandra Shah
B] Leeladhar Jagoori
C] Manglesh Dabral
D] Ashok Vajpeyi

Answer: B[Leeladhar Jagoori]

Q13:Madhuri Vijay’s debut novel ‘The Far Field’ has awarded _ JCB prize for Literature 2019

A] 35 Lakh INR
B] 20 Lakh INR
C] 30 Lakh INR
D] 25 Lakh INR

Answer: D[ 25 Lakh INR]

Q14:___ has been placed in a zero-waste cities list projects at International Zero Waste Cities Conference held in MalaysiA]

A] Thiruvananthapuram
B] Kochi
C] Chennai
D] Puducherry

Answer: A[Thiruvananthapuram]

Q15:World Tsunami Awareness Day was observed on _ across the worlD]

A] 5 November
B] 6 November
C] 7 November
D] 8 November

Answer: A[ 5 November]

Q16:Sara Damnjanovic of __ has been crowned ‘Miss Asia Global 2019’ at a international beauty contest held in Kochin, KeralA]

A] Spain
B] Russia
C] Serbia
D] France

Answer: C[Serbia]

Q17:__ has appointed Suman Kathpalia as its new MD and CEO.

A] RBL Bank
B] Yes Bank
C] IndusInd Bank
D] IDFC Bank

Answer: C[IndusInd Bank]

Q18:_ has officially announced that it is acquiring Fitbit at approximately USD 2.1 billion.

A] Google
B] Apple
C] Microsoft
D] Amazon

Answer: A[Google]

Q19:Former President of __ and Industrialist KK Modi has passed away.

A] FICCI
B] CCI
C] NASCOM
D] AMFI

Answer: A[FICCI]

Q20:All India Football Federation has signed an MoU with _ Football Association.

A] Spanish
B] German
C] Italian
D] British

Answer: B[German]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to November 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment