Current Affairs Quiz: November 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-9)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This November assist you to understand and check your knowledge about the November 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of November 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:Former _ TN Seshan has passed away.

A] Chief Election Commissioner of India
B] Chief Justice of India
C] Comptroller and Auditor General of India
D] Chief Central Vigilance Commissioner

Answer: A[Chief Election Commissioner of India]

Q2:National Education Day is celebrated on 11 November on the birth anniversary of Independent India’s first Education Minister _.

A] Maulana Abdul Kalam Azad
B] Maulana Abul Kalam Azad
C] Maulana Abu Kalam Azad
D] Maulana Adil Kalam Azad

Answer: B[Maulana Abul Kalam Azad]

Q3:_ maestro Ramakant Gundecha passed away on 8 November, 2019.

A] Dhrupad
B] Thumri
C] Khyal
D] Tarana

Answer: A[Dhrupad]

Q4:PM Modi will be in __ on 13th-14th November 2019 to attend the 11th BRICS summit.

A] Brazil
B] China
C] Russia
D] South Africa

Answer: A[Brazil]

Q5:What is the Capital of Mali?

A] Keita
B] Malian City
C] Boubacar
D] Bamako

Answer: D[Bamako]

Q6:__ based writer Abhisek Sarkar has won Gemcon Young Literature Award at Dhaka Literature festival.

A] Assam
B] Odisha
C] West Bengal
D] Tripura

Answer: C[West Bengal]

Q7:The 5th edition of Global Exhibition on Services ‘GES 2019’ will be held from November 26 to 28 at _.

A] Kolkata
B] Mumbai
C] Bengaluru
D] Hyderabad

Answer: C[Bengaluru]

Q8:Export-Import Bank has provided a USD 30 million Line of Credit to __ for a potable water project.

A] Gambia
B] Guyana
C] Mali
D] Ghana

Answer: D[Ghana]

Q9:__ of Australia has defeated Elina Svitolina of Ukraine to win the WTA Finals in China

A] Ashleigh Barty
B] Alison Riske
C] Karolína Pliskova
D] Simona Halep

Answer: A[Ashleigh Barty]

Q10:Cricket _ has appointed former cricketer Melanie Jones as its New director.

A] South Africa
B] Australia
C] England and Wales
D] New Zealand

Answer: B[Australia]

Q11:___ honoured ShantaGokhale with Lifetime Achievement award for 2019.

A] Tata Literature Live!
B] Infosys Literature Live!
C] Reliance Literature Live!
D] Adani Literature Live!

Answer: A[ Tata Literature Live!]

Q12:Indian Oil Corporation Limited, commonly known as IndianOil is an Indian state government owned oil and gas company headquartered in _.

A] Mumbai
B] New Delhi
C] Kolkata
D] Chennai

Answer: B[New Delhi]

Q13:According to ‘India Justice Report 2019’, _ is the top state in delivering justice to its citizens.

A] Maharashtra
B] Rajasthan
C] Gujarat
D] Kerala

Answer: A[Maharashtra]

Q14:Italian movie ‘Despite the Fog’ will be the opening movie at the 50th edition of International Film Festival of India in _.

A] Goa
B] Mumbai
C] New Delhi
D] Kolkata

Answer: A[Goa]

Q15:What is the Capital of Mauritius?

A] Port Louis
B] Saint Louis
C] Mark Louis
D] Jose Louis

Answer: A[Port Louis]

Q16:_ has become the first Indian to be elected to the position of General Vice President at International Organisation Development Association.

A] Dr Vinay Shetty
B] Dr Vijaya Shetty
C] Dr Vinaya Shetty
D] Dr Vimay Shetty

Answer: C[Dr Vinaya Shetty]

Q17:Gujarat Government has given its nod to the world’s first CNG port terminal at _.

A] Surat
B] Jamnagar
C] Bhavnagar
D] Vadodara

Answer: C[Bhavnagar]

Q18:Petroleum and Natural Gas Minister _ visited UAE to participate in the Inaugural Ministerial Session of Abu Dhabi International Petroleum Exhibition and Conference.

A] Jagat Prakash Nadda
B] Piyush Goyal
C] Prakash Javadekar
D] Dharmendra Pradhan

Answer: D[Dharmendra Pradhan]

Q19:____ System of Central Board of Indirect Taxes (CBIC) has come into existence.

A] Documentation Identification Number
B] Document Identification Number
C] Documentation Identified Number
D] Document Identified Number

Answer: A[Documentation Identification Number]

Q20:___ Financial Service Company Moody’s has downgraded Economic Outlook of India to ‘Negative’ from ‘Stable’.

A] Germany
B] American
C] British
D] Japanese

Answer: B[American]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to November 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment