Current Affairs Quiz: November 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-1)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This November assist you to understand and check your knowledge about the November 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of November 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1.Which state government has decided to partner with MIT-based Abdul Latif Jameel Poverty Action Lab (J-PAL)?

[A] West Bengal
[B] Kerala
[C] Odisha
[D] Sikkim

Answer: C [Odisha ]

Q2.Saint Kittis and Nevis, which recently signed ISA Framework Agreement, is an island country of which ocean?

[A] Pacific Ocean
[B] Indian Ocean
[C] Arctic Ocean
[D] Atlantic Ocean

Answer: D [Atlantic Ocean]

Q3.India’s first-ever Arts Exposition for talents with intellectual challenges “eCAPA 2019” has started in which city?

[A] Kanpur
[B] Kochi
[C] Dehradun
[D] New Delhi

Answer: D [New Delhi]

Q4.The Indo-French exercise ‘Shakti-2019’ has started at which region?

[A] Udaipur
[B] Jodhpur
[C] Bikaner
[D] Jaipur

Answer: C [Bikaner]

Q5.The 2019 meeting of Council of Heads of Government (CHG) of SCO was held in which city?

[A] Tashkent
[B] Bishkek
[C] Ashgabat
[D] Baku

Answer: A [Tashkent ]

Q6.Pooja Gehlot has won India’s 2nd silver in Under-23 World Wrestling Championships in which category?

[A] 57kg
[B] 53kg
[C] 63kg
[D] 65kg

Answer: B [53kg]

Q7.Who is leading Indian delegation at the 15th meeting of the Governing Council of SACEP?

[A] Narendra Modi
[B] Om Birla
[C] Prakash Javadekar
[D] Ram Nath Kovind

Answer: C [Prakash Javadekar]

Q8.Who has been appointed as the chairman of the Land Ports Authority of India (LPAI)?

[A] Virat Singh
[B] Nitish Rana
[C] Aditya Mishra
[D] Ishan Porel

Answer: C [Aditya Mishra]

Q9.Who led Indian parliamentary delegation at the 6th G20 Parliamentary Speakers’ Summit?

[A] S Jaishankar
[B] Om Birla
[C] Piyush Goyal
[D] Nitin Gadkari

Answer: B [Om Birla]

Q10.The students of which city has created Guinness World Records with largest astrophysics assemble?

[A] Kolkata
[B] Mysuru
[C] Pune
[D] New Delhi

Answer: A [Kolkata ]

Q11.Which Indian-origin researcher has won the Australian government’s ‘Early career researcher of the year 2019’ award?

[A] K S Mukherjee
[B] Nishant Patil
[C] M K Sanoo
[D] Neeraj Sharma

Answer: D [Neeraj Sharma]

Q12.Which country has banned the Islamist outfit ‘Allar Dol’?

[A] India
[B] Bangladesh
[C] Pakistan
[D] Sri Lanka

Answer: B [Bangladesh ]

Q13.Which Indian leader co-chaired IRIGC-M&MTC meeting in Moscow?

[A] Piyush Goyal
[B] Venkaiah Naidu
[C] Rajnath Singh
[D] Narendra Modi

Answer: C [Rajnath Singh]

Q14.The first-ever tri-services exercise “Tiger TRIUMPH” is being conducted between India & which country?

[A] United States
[B] France
[C] Germany
[D] Spain

Answer: A [United States]

Q15.Abhisek Sarkar, who won award at 2019 Dhaka Lit-fest, is from which state?

[A] West Bengal
[B] Maharashtra
[C] Bihar
[D] Jharkhand

Answer: A [West Bengal]

Q16.Which country has protested over the inclusion of the region of Kalapani in the new political map of India?

[A] Pakistan
[B] Bhutan
[C] Nepal
[D] Bangladesh

Answer: C [Nepal ]

Q17.Nabaneeta Dev Sen, who passed away recently, was the renowned poet of which language?

[A] Odia
[B] Marathi
[C] Bengali
[D] Tamil

Answer: C [Bengali ]

Q18.The National Cancer Awareness Day (NCAD) is observed on the birth anniversary of which noted scientist?

[A] Satyendra Nath Bose
[B] C V Raman
[C] Har Gobind Khorana
[D] Madame Curie

Answer: D [Madame Curie]

Q19.Which country has assumed the Chairship of the Indian Ocean Rim Association (IORA) for 2019-2021?

[A] Israel
[B] UAE
[C] India
[D] South Africa

Answer: B [UAE]

Q20.The 10th Asian Conference of Emergency Medicine (ACEM) was held in which city?

[A] Mumbai
[B] Chennai
[C] Bangaluru
[D] New Delhi

Answer: D [New Delhi]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for November 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to November 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment