Current Affairs Quiz: October 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-11)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for October 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This October assist you to understand and check your knowledge about the October 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of October 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:__ will get Indira Gandhi award for national integration.

A. Chandi Prasad Bhatt
B. Sunderlal Bahuguna
C. Gaura Devi
D. MedhaPatkar

Answer: A[Chandi Prasad Bhatt]

Q2: Where is the Headquarter of Life Insurance Council?

A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer: B[Mumbai]

Q3:Which of the following has topped Hurun India Philanthropy List 2019?

A. Shiv Nadar
B. Azim Premji
C. Mukesh Ambani
D. Gautam Adani

Answer: A[Shiv Nadar]

Q4:The 10th edition of Indo-US joint military exercise _ has begun in Seattle, USA.

A. Vajra Prahar 2019
B. Vijay Prahar 2019
C. Abhay Prahar 2019
D. Shakti Prahar 2019

Answer: A[Vajra Prahar 2019]

Q5:World Students’ Day on __ is marked as the birthday of APJ Abdul Kalam.

A. 13th October
B. 14th October
C. 15th October
D. 16th October

Answer: C[15th October]

Q6:__’s book ‘Quichotte’ was among the six books shortlisted for Booker Prize 2019 prize.

A. Jhumpa Lahiri
B. Salman Rushdie
C. Amitav Ghosh
D. Arundhati Roy

Answer: B[Salman Rushdie]

Q7:__ has launched a new Fixed Deposit scheme called ‘FD health’.

A. Axis Bank
B. HDFC Bank
C. ICICI Bank
D. Kotak Bank

Answer: C[ICICI Bank]

Q8:Australian Tennis Player __ has won ‘The Don’ Award which is named after Sir Donald Bradman and recognises the sporting achievement of the year which has inspired the people of Australia.

A. Ashleigh Barty
B. Alison Riske
C. Simona Halep
D. Johanna Konta

Answer: A[Ashleigh Barty]

Q9:American Gymnast _ won 19th world title at 49th edition World Artistic Gymnastics Championships, broke the record for most world medals won by any gymnast.

A. Aly Raisman
B. Simone biles
C. Gabby Douglas
D. Laurie Hernandez

Answer: B[Simone biles]

Q10:The International Day of Rural Women is observed on 15th October to spread the role of women and girls in ensuring the sustainability of rural households and communities, improving rural livelihoods.

A. 13th October
B. 14th October
C. 15th October
D. 16th October

Answer: C[15th October]

Q11:Chhattisgarh Health Minister TS Singhdeo has inaugurated India’s first ‘Garbage Cafe’ in __, Chhattisgarh.

A. Ambikapur
B. Ambapur
C. Ambalapur
D. Ambipur

Answer: A[Ambikapur]

Q12:Road Transport and Highways Minister Nitin Gadkari has inaugurated conference on ‘One Nation One Tag – FASTag’ in __.

A. Mumbai
B. New Delhi
C. Kolkata
D. Chennai

Answer: B[New Delhi]

Q13:‘Sangam Youth Festival’ was organised by Indian Army in collaboration with __.

A. Jammu University
B. NIT Srinagar
C. IIM Jammu
D. Central Ladakh University

Answer: A[Jammu University]

Q14:Who is the Chief Minister of Manipur?

A. N. Biren Singh
B. Najma Heptulla
C. Conrad Sangma
D. OkramIbobi Singh

Answer: A[N. Biren Singh]

Q15:The Culture Department of Uttar Pradesh will organise India’s first training and performance programme of world famous KHON Ramlila Dance of _.

A. Thailand
B. Indonesia
C. Malaysia
D. Laos

Answer: A[Thailand]

Q16:World Food Day is an international day celebrated every year around the world on __ in honor of the date of the founding of the Food and Agriculture Organization of the United Nations in 1945.

A. 15 October
B. 17 October
C. 16 October
D. 18 October

Answer: C[16 October]

Q17:The first World report on Vision is issued by _ along with International Agency for the Prevention of Blindness

A. UNICEF
B. ILO
C. WHO
D. WHF

Answer: C[WHO]

Q18:Lok Sabha Speaker Om Birla attended the 141st Assembly of Inter Parliamentarian Union at _.

A. Serbia
B. Paris
C. Canada
D. Argentina

Answer: A[Serbia]

Q19:Government of India has appointed __ as the new Controller General of Accounts replacing Girraj Prasad Gupta.

A. JPS Chawla
B. Lakshmi Mittal
C. AB Pandey
D. Romila Singh

Answer: A[ JPS Chawla]

Q20:_ Player Priyanshu Rajawat of India has won Men’s singles title at Bahrain International Series.

A. Tennis
B. Badminton
C. Table Tennis
D. Squash

Answer: B[Badminton]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for October 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to October 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment