Current Affairs Quiz: October 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-14)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for October 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This October assist you to understand and check your knowledge about the October 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of October 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:Department of Animal Husbandry and Dairying has released the __ Livestock Census-2019.

A. 20th
B. 21st
C. 22nd
D. 23rd

Answer: A[20th]

Q2:Justice __ has been recommended by current Chief Justice of India Ranjan Gogoi to succeed him.

A. N V Ramana
B. Sharad Arvind Bobde
C. L Nageswara Rao
D. Ashok Bhushan

Answer: B[Sharad Arvind Bobde]

Q3:Dr Jitendra Singh has inaugurated 11th Nuclear Energy Conclave for 2019 in _.

A. New Delhi
B. Kolkata
C. Mumbai
D. Bangalore

Answer: A[ New Delhi]

Q4:Baliyatra fair is scheduled to begin on November 12 at _, Odisha.

A. Cuttack
B. Puri
C. Sambalpur
D. Balasore

Answer: A[Cuttack]

Q5:USA President Donald Trump will host __ G7 summit at Trump National Doral golf resort in Florida.

A. 2020
B. 2021
C. 2022
D. 2023

Answer: A[2020]

Q6:_ has become the 2nd-fastest growing economy in South Asia after Bhutan in World Bank’s ‘South Asia Economic Focus, Making (De) Centralization Work’ Report.

A. Nepal
B. India
C. Bangladesh
D. Maldives

Answer: C[Bangladesh]

Q7:Mark Vincent Hurd who recently passed away, was an American technology executive who served as co-CEO and as a member of the board of directors of _ Corporation.

A. AVG
B. Adobe
C. Oracle
D. Outlook

Answer: C[Oracle]

Q8:TikTok has appointed _ as the Head of TikTok India.

A. Nikhil Gandhi
B. Nakul Gandhi
C. Nihal Gandhi
D. Nikul Gandhi

Answer: A[Nikhil Gandhi]

Q9:_ won the Best Feature Film from India award in the regional finals at Asian Academy Creative Awards.

A. Gully Boy
B. 8 Mile
C. Raazi
D. Andhadhun

Answer: A[Gully Boy]

Q10:Who is the Secretary of BCCI?

A. WV Raman
B. Jay Shah
C. Arun Dhumal
D. Rahul Johri

Answer: B[Jay Shah]

Q11:Book ‘Bridgital Nation’ is authored by Chairman, _, N Chandrasekaran and Roopa Purushothaman.

A. Tata Sons
B. Adani Group
C. Ambani Sons
D. Birla Group

Answer: A[Tata Sons]

Q12:Information and Broadcasting Secretary __ was given additional charge of Secretary in HRD Ministry.

A. Mo Mustaafa
B. Ajay Tyagi
C. Rajiv Kumar
D. Amit Khare

Answer: D[Amit Khare]

Q13:Defence Minister Rajnath Singh inaugurated Col. _ Setu Bridge in the forward area of Ladakh region.

A. Chewang Rinchen
B. Sonam Wangyal
C. Chewang Norphel
D. Sonam Wangchuk

Answer: A[Chewang Rinchen]

Q14:__ President Joko Widodo was sworn in for a second 5-year term.

A. Canadian
B. Thailand
C. Malaysia
D. Indonesian

Answer: D[Indonesian]

Q15:International Coffee Organization will organize __ Edition of World Coffee Conference at Bengaluru from September 7th to 9th 2020.

A. 5th
B. 6th
C. 7th
D. 8th

Answer: A[5th]

Q16:__ was designated International Stuttering Awareness Day in 1998.

A. October 22
B. October 23
C. October 24
D. October 25

Answer: A[October 22]

Q17:Housing Finance Company Gruh Finance is formally merged with _.

A. Federal Bank
B. Laxmi Vilas Bank
C. Bandhan Bank
D. South India Bank

Answer: C[Bandhan Bank]

Q18:Home Credit Group, headquartered in __, has tied up with KarurVysya Bank for joint lending partnership.

A. Italy
B. Germany
C. France
D. Netherlands

Answer: D[Netherlands]

Q19:__ chairman Rajnish Kumar has been appointed as the new chairman of Indian Banks’ Association replacing Sunil Mehta.

A. SBI
B. PNB
C. BOB
D. BOI

Answer: A[SBI]

Q20:Indian cyclist __ has won Gold Medal in men’s junior Keirin event at Asian Track Cycling Championships held at Incheon in South Korea.

A. Jacky Singh
B. Ronaldo Singh
C. Jackson Prince
D. Leo Prince

Answer: B[Ronaldo Singh]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for October 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to October 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment