Current Affairs Quiz: October 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-16)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for October 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This October assist you to understand and check your knowledge about the October 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of October 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:__________Athletic Club has conferred life membership to Nobel laureate Abhijit Banerjee.

A. Mohun Bagan FC
B. East Bengal FC
C. ATK
D. Mohammedan S.C.

Answer: A[Mohun Bagan FC]

Q2:_ and PV Sindhu were named the ambassadors for Bharat Ki Laxmi initiative.

A. Katrina Kaif
B. Deepika Padukone
C. Priyanka Chopra
D. Alia Bhatt

Answer: B[Deepika Padukone]

Q3:Acc. to the Central Pollution Control Board, Loni rural of __ is the most polluted city in India with the Air Quality Index at 358.

A. Gurugram
B. Faridabad
C. Noida
D. Ghaziabad

Answer: D[Ghaziabad]

Q4:Where is the Headquarter of United Nations Human Rights Council?

A. Geneva
B. Vienna
C. Paris
D. Berlin

Answer: A[Geneva]

Q5:International Snow Leopard day is observed annually on __.

A. October 23
B. October 24
C. October 25
D. October 26

Answer: A[October 23]

Q6:India reported for _ of total TB cases around the world in Global Tuberculosis report 2019 edition by World Health Organisation.

A. 39%
B. 45%
C. 27%
D. 19%

Answer: C[27%]

Q7:Who is the CEO of MTNL?

A. Anupam Srivastava
B. RK Purvar
C. Sunil Kumar
D. SP Bakshi

Answer: C[Sunil Kumar]

Q8:Vreedhi Financial Services has received NBFC licence from _.

A. RBI
B. SBI
C. NABARD
D. SEBI

Answer: A[RBI]

Q9:Vijaya Bank Heritage Museum has been inaugurated at _ which is the headquarters of Vijaya Bank.

A. Bengaluru
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Hyderabad

Answer: A[Bengaluru]

Q10:PV Sindhu is ranked __ in Forbes list of the highest-paid women athletes for 2019 with a total earning of $5.5 million.

A. 12th
B. 13th
C. 14th
D. 15th

Answer: B[13th]

Q11:__ crowned Vijay Hazare Trophy 2019-20 champions.

A. Karnataka
B. Maharashtra
C. Tamil Nadu
D. Andhra Pradesh

Answer: A[Tamil Nadu]

Q12:Indian Railways has launched ‘One Touch ATVM’ over _ Suburban Network under Central Railway.

A. Pune
B. Mumbai
C. Nashik
D. Nagpur

Answer: B[Mumbai]

Q13:__ has defeated Jaroslav Smedek in men’s final of World Deaf tennis championship in Antalya, Turkey.

A. Prithvi Sekhar
B. Prithvi Sekhi
C. Prithvi Singh
D. Prithvi Saha

Answer: A[Prithvi Sekhar]

Q14:Pine Labs has partnered with __ for EMI facility for its debit card customers.

A. BOI
B. BOB
C. PNB
D. SBI

Answer: D[SBI]

Q15:__ has been selected as a member of Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) 2019.

A. Wipro
B. Infosys
C. Tech Mahindra
D. IBM

Answer: A[Wipro]

Q16:__ has won the DigiDhan Mission Fin-tech Award 2018-2019 at the MeitY Start-up Summit 2019 held in Delhi.

A. PayTm
B. PhonePe
C. BharatPe
D. BHIM

Answer: C[BharatPe]

Q17:__ has launched video calling service ‘i-SERV’ to enhance customer service experience.

A. HDFC Life Insurance
B. SBI Life Insurance Company
C. Bajaj Allianz Life Insurance
D. Life Insurance Corporation

Answer: C[Bajaj Allianz Life Insurance]

Q18:The 2nd edition of the Indo-French knowledge summit 2019 held in University of __, France.

A. Lyon
B. Grenoble
C. Marseille
D. Toulouse

Answer: A[Lyon]

Q19:Which country has topped World Bank’s Ease of Doing business Rankings?

A. New Zealand
B. Finland
C. Switzerland
D. Sweden

Answer: A[New Zealand]

Q20:__ Parliament has awarded Sakharov Prize to Ilham Tohti (Uighur).

A. Russian
B. European
C. British
D. American

Answer: B[European]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for October 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to October 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment