Current Affairs Quiz: October 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-17)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for October 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This October assist you to understand and check your knowledge about the October 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of October 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:_ is the national repository of India’s cyber tech capabilities.

A. TechSagar
B. TechManthan
C. TechSamudra
D. TechAasmaan

Answer: A[TechSagar]

Q2:In _, No Government Jobs will be given to persons having more than two children after January 1, 2021.

A. Rajasthan
B. Assam
C. Karnataka
D. Gujarat

Answer: B[Assam]

Q3:Justin Trudeau has won a second term as the prime minister of _ after the federal election.

A. Canada
B. Mexico
C. France
D. Germany

Answer: A[Canada]

Q4:India has been ranked _ in the ranking of the total Intellectual Property filing activity by origin.

A. 10th
B. 9th
C. 8th
D. 7th

Answer: D[7th]

Q5:India is ranked __ out of 195 countries with a score of 46.5 out of 100 in Global Health Security Index 2019.

A. 87th
B. 77th
C. 67th
D. 57th

Answer: D[57th]

Q6:World Polio Day is observed across the world on __.

A. 26 October
B. 25 October
C. 24 October
D. 27 October

Answer: C[24 October]

Q7:India is ranked _ on the list of 37 countries in the 11th edition of Mercer Global Pension Index 2019 was released by HR Consulting firm Mercer.

A. 31st
B. 33rd
C. 32nd
D. 34th

Answer: C[32nd]

Q8:UNICEF and Ministry of Women and Child Development have appointed Actor __ to raise awareness and speak up against sexual abuse of children.

A. Ayushmann Khurrana
B. Shahid Kapoor
C. Rajkummar Rao
D. Vicky Kaushal

Answer: A[Ayushmann Khurrana]

Q9:Government of India has granted ‘Maharatna’ status to _________and Power Grid Corp.

A. HPCL
B. BPCL
C. IOCL
D. ONGC

Answer: A[HPCL]

Q10:Who has won the Men’s Wisden India Almanack Cricketer of the Year 2019 award?

A. Virat Kohli
B. Jasprit Bumrah
C. Rohit Sharma
D. MS Dhoni

Answer: B[Jasprit Bumrah]

Q11:Li Xuerui is a retired Chinese professional ___ player, she is one of the most successful players of her time.

A. Badminton
B. Tennis
C. Table Tennis
D. Squash

Answer: A[Badminton]

Q12:Paris has unveiled its new emblem of _ Summer Olympic and Paralympic Games.

A. 2020
B. 2024
C. 2022
D. 2026

Answer: B[2024]

Q13:FIFA granted __ to host the inaugural edition of expanded 24-team Club World Cup in 2021.

A. China
B. Qatar
C. Japan
D. Saudi Arabia

Answer: A[China]

Q14:____ and Universal Sompo General Insurance have launched co-branded health care plus insurance for users.

A. Indian Overseas Bank
B. Bank of India
C. Union Bank of India
D. Bank of Baroda

Answer: A[Indian Overseas Bank]

Q15:___ has been appointed as the chief of the National Highways Authority of India.

A. Sukhbir Singh Chand
B. Sukhbir Singh Chandhu
C. Sukhbir Singh Sindhu
D. Sukhbir Singh Sandhu

Answer: D[Sukhbir Singh Sandhu]

Q16:Arvind Singh has been appointed as the chairman of _.

A. Indian Airlines
B. Air India
C. Airports Authority of India
D. Air India Cargo

Answer: C[Airports Authority of India]

Q17:What is the Capital of Botswana?

A. Windhoek
B. Harare
C. Gaborone
D. Maseru

Answer: C[Gaborone]

Q18:__ Natural History Museum named Blind Beetle after Swedish climate activist Greta Thunberg.

A. British
B. German
C. French
D. Italian

Answer: A[British]

Q19:World Bank has inked $165 million Loan Agreement with __ Government and Government of India to support smallholder farmers.

A. Odisha
B. Rajasthan
C. Andhra Pradesh
D. Maharashtra

Answer: A[Odisha]

Q20:_ will host first edition of Global Bio-India 2019 Summit from 21st–23rd November.

A. Mumbai
B. New Delhi
C. Lucknow
D. Hyderabad

Answer: B[New Delhi]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for October 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to October 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment