Current Affairs Quiz: October 2019 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-18)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for October 2019 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This October assist you to understand and check your knowledge about the October 2019 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of October 2019 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1:President Kovind has appointed Justice Sharad Arvind Bobde as the __ Chief Justice of India replacing Ranjan Gogoi.

A. 47th
B. 48th
C. 46th
D. 45th

Answer: A[47th]

Q2:National Unity day (also known as Rashtriya Ekta Diwas) is celebrated every year on _ by the people all through India.

A. 29th October
B. 31st October
C. 30th October
D. 28th October

Answer: B[31st October]

Q3:Who is the Lieutenant Governor of Ladakh?

A. Radha Krishna Mathur
B. Girish Chandra Murmu
C. Satya Pal Malik
D. Banarsi Das

Answer: A[Radha Krishna Mathur]

Q4:What is the Capital of Gambia?

A. Banjul
B. Delasi
C. Gambian
D. Baku

Answer: A[Banjul]

Q5:International Internet Day is celebrated worldwide, every year on __.

A. 29th October
B. 30th October
C. 31st October
D. 28th October

Answer: A [29th October]

Q6:Indo-French army joint exercise ‘Ex Shakti -2019’ will start from 31 October in _.

A. Andhra Pradesh
B. Himachal Pradesh
C. Rajasthan
D. Assam

Answer: C[Rajasthan]

Q7:Emperor of _ Naruhito has formally proclaimed his ascension to the throne in a ceremony attended by dignitaries from more than 180 countries, including Indian President Kovind.

A. Laos
B. China
C. Japan
D. South Korea

Answer: C[Japan]

Q8:New Development Bank has approved two projects of Brazil and India of worth _.

A. 500 million USD
B. 600 million USD
C. 700 million USD
D. 800 million USD

Answer: D[800 million USD]

Q9:Tennis Player _ has won his first title since March 2017 after beating Stan Wawrinka in the final of the 4th Edition of European Open 2019 held in Antwerp, Belgium.

A. Andy Murray
B. Novak Djokovic
C. Rafael Nadal
D. Roger Federer

Answer: A[Andy Murray]

Q10:Which of the following administration will organise its first ever literature film festival.

A. Goa
B. Ladakh
C. Tripura
D. Sikkim

Answer: B[Ladakh]

Q11:CBSE and __ have launched an online aptitude test called as ‘Tamanna’.

A. NCERT
B. AICTC
C. UGC
D. ICSE

Answer: A[NCERT]

Q12:Former __ Chief Minister Dilip Parikh passed away.

A. Maharashtra
B. Gujarat
C. Rajasthan
D. Madhya Pradesh

Answer: B[Gujarat]

Q13:_ (CMD of Marg Erp Limited) has bagged Udyog Rattan Award from Government of India.

A. Thakur Anup Singh
B. Thakur Anup Chauhan
C. Thakur Anup Shah
D. Thakur AnupJhala

Answer: A[Thakur Anup Singh]

Q14:The 29th BASIC ministerial meet on climate change was held in _.

A. Cape Town
B. Shanghai
C. New Delhi
D. Beijing

Answer: D[Beijing]

Q15:__ is observed as International Animation Day.

A. 28 October
B. 29 October
C. 30 October
D. 31 October

Answer: A[28 October]

Q16:Where is the Headquarter of National Small Industries Corporation?

A. Kolkata
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Pune

Answer: C[New Delhi]

Q17:______ was conferred with National CSR Award 2018 by Ministry of Corporate Affairs for excellence in corporate social responsibility.

A. India Infoline Ltd
B. Dewan Housing Finance Ltd
C. Edelweiss Financial Services Ltd
D. HDFC Broking Limited

Answer: C[Edelweiss Financial Services Ltd]

Q18:Grandmaster __ has won the Best Women’s Player prize in FIDE Chess.com Grand Swiss tournament 2019.

A. D. Harika
B. Tanya Sachdeva
C. Koneru Hampi
D. Sita Raman

Answer: A[D. Harika]

Q19:President Mokgweetsi Masisi has been re-elected as the President of __.

A. Botswana
B. Zimbabwe
C. Namibia
D. Lesotho

Answer: A[Botswana]

Q20:Book ‘Measuring Poverty around the World’ is authored by late _ economist Anthony Barnes Atkinson.

A. German
B. British
C. American
D. Spanish

Answer: B[British]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for October 2019 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to October 2019 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment