Current Affairs Quiz: September 2018 UPSC, SSC, Competitive Exam (SET-3)

Here you will find Monthly Current Affairs MCQ Questions for September 2018 Current Affairs Quiz with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the Latest Exam as per new exam pattern. This December assist you to understand and check your knowledge about the September 2018 Current Affairs Quiz. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of September 2018 Current Affairs Quiz. Each question has four options followed by the right answer.

Q1.Which country is host to the 3rd edition of International Business Conference ‘MahaBiz 2018’?

[A] Kuwait
[B] Bahrain
[C] UAE
[D] Qatar

Answer: C [UAE]

Q2.Which international organisation has approved Country Partnership Framework (CPF) for India to support its transition to higher middle- income country?

[A] World Economic Forum
[B] UNCTAD
[C] IMF
[D] World Bank

Answer: D [World Bank]

Q3.The Ayushman Bharat-National Health Protection Mission (AB-NHPM) has rolled out from which city?

[A] Raipur
[B] Jaipur
[C] Bhopal
[D] Ranchi

Answer: D [Ranchi]

Q4.Who has won the women’s singles 2018 China Open badminton title?

[A] Akane Yamaguchi
[B] Carolina Marin
[C] P V Sindhu
[D] Nozomi Okuhara

Answer: B [Carolina Marin]

Q5.Which country hosted the first-ever women-only foreign minister conference?

[A] Canada
[B] India
[C] South Africa
[D] Brazil

Answer: A [Canada ]

Q6.On which date, the first-ever International Day of Sign Languages (IDSL-2018) was observed recently?

[A] September 24
[B] September 25
[C] September 23
[D] September 26

Answer: C [September 23]

Q7.What is the purpose of Justice Amitava Roy committee constituted by Supreme Court recently?

[A] Reforms in Tax Laws of India
[B] Prison Reforms
[C] Police and Public Order Reforms
[D] Executive-Legislative Relations reforms

Answer: B [Prison Reforms]

Q8.Andhra Pradesh has recently signed pact with which US-based company to set up a solar battery manufacturing plant?

[A] SunPower
[B] Triton Solar Company
[C] Horizon Solar Power
[D] Sungevity

Answer: B [Triton Solar Company]

Q9.The Indo-Bangladesh Border conference was held in which city recently?

[A] Gangtok
[B] Aizawl
[C] Itanagar
[D] Guwahati

Answer: B [Aizawl]

Q10.Ayush Information Cell has recently set up by the Government of India (GoI) in which country?

[A] Romania
[B] Brazil
[C] South Africa
[D] Japan

Answer: A [Romania ]

Q11. Recently who appointed Uttarakhand Swachh Bharat Mission Brand Ambassador?

A] Sahid kapoor
B] Anil kapoor
C] Akshay Kumar
D] Anupam Kher

Answer: C[ Akshay Kumar b]

Q12. Recently who appointed as the new Director-General of National Investigation Agency (NIA)?

A] Sharad Kumar
B] Y C Modi
C] Kiran Vedi
D] Mahesh Thakur

Answer: B[ Y C Modi ]

Q13. Recently who appointed as Vice-Chairman of International Egg Commission?

A] Suresh Prabhakar
B] Amandeep Kaur
C] Suresh Chitturi
D] Anjum Chopra

Answer: C[ Suresh Chitturi ]

Q14. “Unstoppable: My Life So Far”, book has written by which famous personality?

A] Josh Hazlewood
B] Maria Sharapova
C] Abhinav Bindra
D] Sania Mirza

Answer[ B[ Maria Sharapova]

Q15. Recently BCCI nominates to which player for Padma Bhushan award?

A] MS Dhoni
B] Virat Kohli
C] Shikhar Dhawan
D] Virendra Sehwwag

Answer: A[ MS Dhoni ]

Q16. Recently which state government has decided to present separate Agriculture Budget from next year?

A] Telangana
B] Andhra Pradesh
C] Tamil Nadu
D] Karnataka

Answer: A[Telangana ]

Q17. Name the chief minister of Odisha has inaugurates Computerisation of PACS and RUPAY KCC]

A] Sarbananda Sonowal
B] Naveen Patnaik
C] Vijaybhai R. Rupani
D] Manik Sarkar

Answer: B[Naveen Patnaik]

Q18. Prime Minister Narendra Modi inaugurates filling of Aji Dam at _____ by Narmada water.

A] Surat
B] Ahmadabad
C] Rajkot
D] Baroda

Answer: C[Rajkot ]

Q19. Which of the following Union Ministry has launches National Biopharma Mission?

A] Ministry of Railways
B] Ministry of Finance, Corporate Affairs
C] Ministry of Human Resource Development
D] Ministry of Science & Technology

Answer: D[Ministry of Science & Technology ]

Q20. Recently who has launches new training programme ‘COMMIT’ for State Government officials?

A] Dr Jitendra Singh
B] Pawan Kumar Chamling
C] T R Zeliang
D] Om Prakash Kohli

Answer: A[Dr Jitendra Singh]

We hope the given Monthly Current Affairs MCQ Questions for September 2018 Current Affairs Quiz PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to September 2018 Current Affairs Quiz or Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *