Grammar Set – 11 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of English Grammar MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Grammar MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I wish I . . . . . . . a millionaire.

A. am
B. are
C. was
D. were

Answer : was


Q2. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I . . . . . . you yesterday.

A.was met
B. did met
C.meted
D. met

Answer : met


Q3. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Kishan sir is very much fond . . . . . . teaching English.

A. between
B.from
C.of
D. for

Answer : of


Q4. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Tell me . . . . . . you have put my hat.

A. which
B. what
C.where
D. whom

Answer : where


Q5. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
In my busy office schedule, I haven’t got . . . . . . . time for playing.

A. no
B. much
C.little
D.few

Answer : much


Q6. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Both the friends were idle . . . . . . of them stood up to answer.

A. Neither
B. Either
C. Each
D. All

Answer : Neither


Q7. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
If Bianca hadn’t argued, Raghubhai . . . . . . the case.

A. lost
B.had lost
C.would lose
D.would have lost

Answer : would have lost


Q8. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Kishan sir . . . . . 100 books to South Africa yesterday.

A.was sent
B. were sent
C.sented
D.sent

Answer : sent


Q9. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
That child died . . . . . . heavy fever.

A.at
B. with
C.of
D. from

Answer : of


Q10. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
It . . . . . . heavily, so I will take an umbrella with me.

A.was raining
B.is raining
C.has rained
D. rained

Answer : is raining


Q11. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He is . . . . . . union leader.

A. a
B.an
C.the
D. article not required

Answer : the


Q12. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
It is shady . . . . . . the tree.

A. below
B. beneath
C. under
D.none of three

Answer : under


Q13. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Tomorrow my bicycle . . . . . . . by any one.

A. is stoles
B. stolen
C.was stolen
D.will be stolen

Answer : will be stolen


Q14. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
China has . . . . . . people than Canada.

A. few
B. fewer
C. some
D. more

Answer : more


Q15. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Traffic . . . . . . . by the school boys now.

A. is being controlled
B.is controlled
C.is controlling
D.controlled

Answer : is being controlled


Q16. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Kumar is . . . . . . B.A. of the M.S. University.

A.an
B. a
C.the
D.few

Answer : a


Q17. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Where . . . . . . . they . . . . . . tomorrow?

A.shall , go
B.will , go
C.do , go
D. did , go

Answer : will , go


Q18. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The explosion that . . . . . . the bus killed twelve people.

A.wrecked
B.deflated
C.stalled
D.hindered

Answer : wrecked


Q19. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . off the light, I went to bed.

A. Before
B.Switched
C.Having switched
D.Switching

Answer : Having switched


Q20. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
At present, she is not going . . . . . . . library.

A.to
B.at
C.on
D. up

Answer : to


Grammar MCQs all set



We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.