Grammar Set – 12 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of English Grammar MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Grammar MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
“. . . . . . . boys are there?” “there are two boys.”

A. How much
B.How many
C.Why
D.Which

Answer : How many


Q2. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Opposite of ‘Professional’ is . . . . . . .

A. Amateur
B.Tradesman
C. Labour
D.Customer

Answer : Amateur


Q3. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
They are . . . . . . brothers but neither of them takes care of their parents.

A. two
B. few
C.many
D.some

Answer : two


Q4. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Walk fast . . . . . . . you will miss the bus.

A. but
B.and
C. otherwise
D.so

Answer : otherwise


Q5. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
What time did you arrive . . . . . . . the station?

A. in
B. by
C.on
D.at

Answer : at


Q6. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Sachin did not play so . . . . . . . as Saurav did.

A.well
B. good
C. better
D. best

Answer : well


Q7. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Very . . . . . . rivers in India are as long as the Narmada.

A. little
B.few
C.most other
D.many

Answer : few


Q8. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
My parents . . . . . . . at 5:30 a.m daily.

A. got-up
B.get up
C. gets up
D. is get up

Answer : get up


Q9. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . honest Indian soldiers are, a few can be bribed.

A.Though
B.As
C.However
D.If

Answer : However


Q10. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The abstract noun of ‘young’ is . . . . . . . . . .

A. Youngster
B.Youth
C.Younger
D.Younker

Answer : Youth


Q11. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He has lost . . . . . . rupees in gambling. Now, he lives like a beggar.

A. a little
B.a few
C.a thousand
D. All

Answer : a few


Q12. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . Salman had married in time, his kids would have been adult till now.

A. If
B. Unless
C.When
D. Hardly

Answer : If


Q13. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . we do exercise, we will remain healthy.

A.More
B.If
C. Unless
D.When

Answer : If


Q14. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . you read, you cannot pass.

A.If
B.Till
C.Unless
D.When

Answer : Unless


Q15. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
10,000 visitors . . . . . . www.angelforenglish.com last week.

A.were visit
B. did visit
C.visited
D.visitted

Answer : visited


Q16. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A policeman asked a girl what . . . . . . name was.

A. she
B. hers
C.herself
D.her

Answer : her


Q17. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . she . . . . . . away yesterday?

A. Why , ran
B.Did , run
C. Where , running
D.Was , run

Answer : Did , run


Q18. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . whom do the people work and earn?

A. In
B.For
C.Around
D.Why

Answer : For


Q19. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . you were the creator of the world!

A.If
B.Unless
C.When
D. Did

Answer : If


Q20. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
400 videos . . . . . . already . . . . . . by Angel for English on YouTube.

A.are , uploaded
B. have , uploaded
C.are been , uploaded
D.have been , uploaded

Answer : have been , uploaded


Grammar MCQs all set



We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.