Grammar Set – 13 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of English Grammar MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Grammar MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
No, I don’t have the details . . . . . . (ready at hand immediately available), but you can look it up the internet.

A.in my shoes
B.behind the scenes
C. at my door steps
D. at my fingertips

Answer : at my fingertips


Q2. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . sir asks a question, even we won’t answer.

A.Hardly
B. If
C.Unless
D.When

Answer : Unless


Q3. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . work has been done yet. What about remaining work?

A.A little
B. A few
C. Much
D.Most of

Answer : A little


Q4. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . you . . . . . . ‘English in Ten days’ in the morning?

A. Did , got
B.Will , get
C.Do , get
D.Did , get

Answer : Did , get


Q5. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
5,000 students had appeared in the exam . . . . . . . . students could get through.

A. few
B.a few
C.little
D. a little

Answer : a few


Q6. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Susan sits . . . . . . . the tree.

A. under
B. up
C.her
D.she

Answer : under


Q7. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . water was in a jug so a crow survived.

A. A little
B.A few
C.Many
D. Little

Answer : A little


Q8. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . you . . . . . . your kids?

A.Do , love
B.How , loving
C. How much , loved
D.Are , love

Answer : Do , love


Q9. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . you . . . . . . up the form for next exam?

A. How , fill
B. Did , filled
C.Will , fill
D. When , will

Answer : Will , fill


Q10. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A festival of kites . . . . . very famous in India.

A. has
B.is
C. are
D. does

Answer : is


Q11. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Mrs Smith is not pleased . . . . . . the new servant.

A.with
B. of
C. at
D. on

Answer : with


Q12. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . we . . . . . without water?

A. Can , living
B. Can , live
C.Can , be
D.Can be , lived

Answer : Can , live


Q13. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . ‘you’ a noun or a pronoun?

A.Do
B. Have
C.Are
D.Is

Answer : Is


Q14. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . you . . . . . . long!

A.May , live
B.Can , live
C. May be , live
D. How , lived

Answer : May , live


Q15. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A monkey . . . . . . a long tail.

A. have
B.does
C.has
D.is

Answer : has


Q16. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The police made him . . . . . . his crime.

A.confess
B.confessed
C.confesses
D.to confess

Answer : confess


Q17. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
You and I are doing our work, . . . . . . . ?

A.aren’t we
B. aren’t you
C. are we
D.aren’t I

Answer : aren’t we


Q18. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The teacher made the naughty boy . . . . . . . .

A. Tiptoed
B. Tipoeing
C.Tiptoe
D.To tiptoes

Answer : Tiptoe


Q19. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Neither of the biscuits you gave me . . . . . . chocolate chips.

A. is contain
B.are contained
C. contain
D. contains

Answer : contains


Q20. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The two brother generally wear . . . . . . clothes.

A. their
B.one another’s
C.each other
D.each other’s

Answer : each other’s


Grammar MCQs all set



We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.