Grammar Set – 14 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of English Grammar MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Grammar MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I put . . . . . . . . my hat when I come home.

A. to
B. with
C.up
D. off

Answer :off


Q2. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Shraddha . . . . . . . since afternoon.

A. was working
B.works
C.is working
D.has been working

Answer : has been working


Q3. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
There . . . . . a lot of people at our party yesterday.

A. were
B.was
C.am
D.is

Answer : were


Q4. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He just cannot sleep. He spent . . . . . . lying awake in the bed.

A. all of the night
B.all night
C. hole night
D.whole night

Answer : whole night


Q5. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Why . . . . . . . going to the party?

A.didn’t David
B.isn’t David
C.David not
D.David isn’t

Answer : isn’t David


Q6. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . the girls was selected for national scholarship.

A. Some of
B.All of
C.One of
D.Many of

Answer : One of


Q7. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . you read, the more you will learn.

A.The Most
B. The more
C.The lesser
D.The less

Answer : The more


Q8. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . to the White Rann of Kuchch recently?

A. Have you ever been
B.Are you ever
C.Have you ever
D.Did you ever have

Answer : Have you ever been


Q9. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The cat jumped . . . . . . the table.

A. over
B.above
C. on
D.upon

Answer : upon


Q10. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Follow the principle, “Do it . . . . . . . . .”

A. himself
B.yourself
C. themselves
D.myself

Answer : yourself


Q11. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A life history of a person written by himself is . . . . . . . .

A. biography
B.autobiography
C.geography
D.biolife

Answer : autobiography


Q12. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Don’t go too . . . . . . the edge.

A. up
B.on
C.with
D. near

Answer : near


Q13. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Kaushikbhai . . . . . . . . a grain merchant.

A. am
B. is
C. are
D.were

Answer : is


Q14. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Opposite of ‘Stale’ in meaning is . . . . . . .

A.Fresh
B. Old
C.Steal
D.Stalk

Answer : Fresh


Q15. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . . did the family members go yesterday?

A. Why
B.Where
C.When
D.Whose

Answer : Where


Q16. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
If she had worked had, she . . . . . . in the election.

A. will elect
B. will be elected
C.would have been elected
D.would have elected

Answer : would have been elected


Q17. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . I was tired I managed to finish the work.

A. Although
B.But
C.Yet
D.Still

Answer : Although


Q18. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A blacksmith uses . . . . . . .

A. drill
B. plane
C.trowel
D.bellows

Answer : bellows


Q19. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
“. . . . . . . feels thirsty? ” “Jiya.”

A. Who
B. Whose
C. Which
D.Where

Answer : Who


Q20. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . a telephone call, the driver turned up for extra duty.

A. having got
B.being got
C. having been got
D.had got

Answer : having got


Grammar MCQs all set



We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.