Grammar Set – 16 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of English Grammar MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Grammar MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Mrs Smith is not pleased . . . . . . the new servant.

A. with
B.of
C.at
D. on

Answer : with


Q2. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . we . . . . . without water?

A. Can , living
B.Can , live
C.Can , be
D. Can be , lived

Answer : Can , live


Q3. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . ‘you’ a noun or a pronoun?

A. Do
B. Have
C. Are
D. Is

Answer : Is


Q4. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . you . . . . . . long!

A.May , live
B.Can , live
C. May be , live
D. How , lived

Answer : May , live


Q5. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A monkey . . . . . . a long tail.

A.have
B.does
C.has
D. is

Answer : has


Q6. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The police made him . . . . . . his crime.

A.confess
B.confessed
C.confesses
D.to confess

Answer : confess


Q7. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
You and I are doing our work, . . . . . . . ?

A. aren’t we
B. aren’t you
C.are we
D.aren’t I

Answer : aren’t we


Q8. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The teacher made the naughty boy . . . . . . . .

A. Tiptoed
B. Tipoeing
C.Tiptoe
D. To tiptoes

Answer : Tiptoe


Q9. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Neither of the biscuits you gave me . . . . . . chocolate chips.

A. is contain
B. are contained
C.contain
D. contains

Answer : contains


Q10. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The two brother generally wear . . . . . . clothes.

A. their
B.one another’s
C.each other
D.each other’s

Answer : each other’s


Q11. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I put . . . . . . . . my hat when I come home.

A. to
B.with
C.up
D.off

Answer : off


Q12. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Shraddha . . . . . . . since afternoon.

A. was working
B. works
C. is working
D. has been working

Answer : has been working


Q13. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
There . . . . . a lot of people at our party yesterday.

A. were
B. was
C. am
D.is

Answer : were


Q14. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . to the White Rann of Kuchch recently?

A. Have you ever been
B. Are you ever
C. Have you ever
D.Did you ever have

Answer : Have you ever been


Q15. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He just cannot sleep. He spent . . . . . . lying awake in the bed.

A. all of the night
B. all night
C.hole night
D.whole night

Answer : whole night


Q16. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Why . . . . . . . going to the party?

A. didn’t David
B. isn’t David
C.David not
D.David isn’t

Answer : isn’t David


Q17. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . the girls was selected for national scholarship.

A. Some of
B.All of
C.One of
D.Many of

Answer : One of


Q18. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . you read, the more you will learn.

A. The Most
B.The more
C.The lesser
D.The less

Answer : The more


Q19. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Kaushikbhai . . . . . . . . a grain merchant.

A. am
B.is
C.are
D.were

Answer : is


Q20. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The cat jumped . . . . . . the table.

A. over
B. above
C.on
D.upon

Answer : upon


Grammar MCQs all set



We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.