Grammar Set – 17 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of English Grammar MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Grammar MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Follow the principle, “Do it . . . . . . . . .”

A. himself
B.yourself
C.themselves
D. myself

Answer : yourself


Q2. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A life history of a person written by himself is . . . . . . . .

A. biography
B.autobiography
C. geography
D.biolife

Answer : autobiography


Q3. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Don’t go too . . . . . . the edge.

A. up
B.on
C.with
D.near

Answer : near


Q4. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A blacksmith uses . . . . . . .

A.drill
B.plane
C.trowel
D.bellows

Answer : bellows


Q5. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Opposite of ‘Stale’ in meaning is . . . . . . .

A. Fresh
B. Old
C. Steal
D.Stalk

Answer : Fresh


Q6. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . . did the family members go yesterday?

A. Why
B. Where
C.When
D. Whose

Answer : Where


Q7. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
If she had worked had, she . . . . . . in the election.

A. will elect
B. will be elected
C.would have been elected
D.would have elected

Answer : would have been elected


Q8. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . I was tired I managed to finish the work.

A.Although
B.But
C.Yet
D.Still

Answer : Although


Q9. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
What . . . . . . . the girls playing at noon yesterday?

A.was
B.were
C.had
D.had being

Answer : were


Q10.Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
“. . . . . . . feels thirsty? ” “Jiya.”

A. Who
B.Whose
C. Which
D.Where

Answer : Who


Q11. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . a telephone call, the driver turned up for extra duty.

A. having got
B.being got
C.having been got
D.had got

Answer : having got


Q12. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
You . . . . . . . permission of your parents before taking this important decision.

A. should have taked
B. should have taken
C.should took
D.should have took

Answer :should have taken


Q13. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Would you . . . . . . . the window?

A.close
B.to close
C. closed
D. closing

Answer : close


Q14. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He is richer than . . . . . . . am.

A. me
B. her
C.him
D.I

Answer : I


Q15. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I am a doctor . . . . . . . my wife is a nurse.

A. when
B.while
C.so
D.because

Answer : while


Q16. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The dog is playing with . . . . . . . tail.

A. it
B.his
C.her
D.its

Answer : its


Q17. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . . sun shines very brightly in summer.

A. An
B. A
C.The
D.That

Answer : The


Q18. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
We saw him . . . . . . a tree yesterday.

A. cutting
B.cut
C.to cut
D.was cutting

Answer : cutting


Q19. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Divya . . . . . . since she arrived.

A.talks
B. talking
C.is talking
D.has been talking.

Answer : has been talking.


Q20. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Mr. Bajpai spoke in . . . . . . . . a way that all were surprised.

A. the same
B. which
C.such
D. none

Answer : such


Grammar MCQs all set



We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.