Grammar Set – 18 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of English Grammar MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Grammar MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
People . . . . . . . not . . . . . . time.

A.do , have
B.are , have
C. have , many
D. are , much

Answer : do , have


Q2. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
This is the doctor . . . . . . wife is suffering from cancer.

A. his
B.whose
C.whom
D.a

Answer : whose


Q3. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I am a good orator, . . . . . . ?

A. don’t you
B.don’t I
C.aren’t I
D.aren’t you

Answer : aren’t I


Q4. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The husband and wife stood . . . . . . . each other as they shook hands with the guests.

A.beside
B.with
C.at
D. besides

Answer : beside


Q5. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Dhirubhai went to America . . . . . . earning money.

A.with a view to
B.for
C.in order that
D.in order to

Answer : with a view to


Q6. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . Sagar Samrat is . . . . . . big ship.

A. A , a
B.A , the
C.The , a
D. The , the

Answer : The , a


Q7. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Ajay and Kajol are husband and wife. They both love . . . . . . . .

A. for each other
B.made for each other
C. each other
D.in each other

Answer : each other


Q8. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Do you think David Beckham is . . . . . . . English football player?

A. best
B.as best
C.better
D.the best

Answer : the best


Q9. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Yesterday, the terrorists made the captives . . . . . . . in a queue and then shot them dead.

A. to stand
B.standing
C. stand
D.stood

Answer : stand


Q10. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I have never gone to Japan. I know . . . . . . . people there.

A. few
B.a few
C.many
D.most of

Answer : few


Q11. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Does she . . . . . . . get up early and cook for family at this old age?

A. have to
B.has to
C.is
D. had

Answer : have to


Q12. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I don’t agree . . . . . . . your proposal.

A. with
B.for
C.to
D.in

Answer : to


Q13. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Shall I not . . . . . . . by you?

A.help
B.being helped
C.be helped
D.None of the above

Answer : be helped


Q14. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
My uncle died . . . . . . . the war.

A. during
B.with
C.at
D.for

Answer : during


Q15. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
By the end of summer, you . . . . . . . your higher secondary examination.

A. will pass
B. will be passed
C. will be passing
D.will have passed

Answer : will have passed


Q16. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I . . . . . . with guests when you called me.

A. discussed
B.am discussing
C.was discussing
D.was being discussed

Answer : was discussing


Q17. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . . it stopped raining when we started our journey.

A. As soon as
B.Hardly had
C.No sooner did
D.Nevertheless

Answer : Hardly had


Q18. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Do you know the . . . . . . . of your religion?

A.prinsipal
B. principal
C.prinsiple
D.principle

Answer : principle


Q19. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
How nicely the vegetables . . . . . . . in that shop!

A.arranging
B.were arranged
C. arranged
D.arrange

Answer : were arranged


Q20. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Where . . . . . . . your books?

A. are
B.is
C.was
D. am

Answer : are


Grammar MCQs all set



We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.