Grammar Set – 19 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of English Grammar MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Grammar MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Students . . . . . for English Grammar as their exam is very near.

A. are prepared
B.are being prepared
C.are preparing
D.will be prepare

Answer : are preparing


Q2. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Run fast . . . . . . . . get your ticket.

A. but
B.as
C. otherwise
D.and

Answer : but


Q3. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The driver . . . . . . . . not control the bus, therefore the accident took place.

A. could
B.had
C. would
D.can

Answer : could


Q4. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
How . . . . . . . your last question paper . . . . . . . ?

A. did , attempt
B.is , attempted
C.had , attempted
D.was , attempted

Answer : was , attempted


Q5. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I want to learn French language from the person . . . . . . . is experienced.

A. what
B. which
C.who
D. all the three

Answer : who


Q6. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A baby . . . . . not . . . . . sandwich at this time yesterday.

A. was , not eating
B.was , eating
C.was , ate
D. was being , eaten

Answer : was , eating


Q7. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
She did not sing so . . . . . . . . as her friend.

A. good
B. better
C.best
D.well

Answer : well


Q8. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . . we go, the thinner the air becomes.

A. The longer
B. The high
C. The deeper
D. The higher

Answer : The higher


Q9. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Attempts are necessary for success, . . . . . . . ?

A. are they
B.aren’t it
C. are it
D. aren’t they

Answer : aren’t they


Q10. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The phrase ‘to gulp down’ means . . . . . . .

A. to swallow eagerly
B. to eat fast
C.to move quickly
D. to jump over

Answer :to swallow eagerly


Q11. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Look, . . . . . these passengers . . . . . for a bus?

A. are , waiting
B. are , waitting
C.are being , wait
D. waiting

Answer : are , waiting


Q12. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The prime Minister dedicated . . . . . . . INS Vikramaditya to the nation.

A.a
B. the
C.an
D.none

Answer : the


Q13. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
There is a fence . . . . . . . the pool.

A. on
B. at
C.in
D. around

Answer : around


Q14. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The person . . . . . . . talks too much is seldom respected.

A. whom
B. who
C.whose
D.None of above

Answer : who


Q15. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Only the brave . . . . . . . the fair.

A.deserving
B.deserves
C. deserve
D. none

Answer : deserve


Q16. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Gifts . . . . . among the students now.

A. are distributing
B.were distributing
C. are being distributted
D. are being distributed

Answer : are being distributed


Q17. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . Salman had married in time, his kids would have been adult till now.

A. If
B.Unless
C. When
D.Hardly

Answer : If


Q18. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . we do exercise, we will remain healthy.

A. More
B. If
C.Unless
D.When

Answer : If


Q19. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . you read, you cannot pass.

A. If
B.Till
C. Unless
D.When

Answer : Unless


Q20. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
10,000 visitors . . . . . . www.angelforenglish.com last week.

A. were visit
B. did visit
C.visited
D. visitted

Answer : visited


Grammar MCQs all set



We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.