Grammar Set – 3 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of English Grammar MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Grammar MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Board . . . . . not . . . . . . this question in the previous exam.

A. did , ask
B. was , ask
C.does , ask
D. will , ask

Answer :did , ask


Q2. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Do you think that flying an airplane is a . . . . . experience?

A.terrified
B.terrifying
C.terrify
D.terror

Answer : terrifying


Q3. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
English . . . . . all over the world.

A.speaks
B.is speak
C.is speaking
D.is spoken

Answer : is spoken


Q4. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Have you ever . . . . . Taj Mahal?

A.see
B.saw
C.seen
D.have seen

Answer : seen


Q5. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A mango was . . . . . . by Manju.

A.eat
B.ate
C.eats
D. eaten

Answer : eaten


Q6. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Columbus was in search . . . . . America.

A.for
B. of
C.about
D.under

Answer : of


Q7. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Don’t disturb the principal. He . . . . . in his chamber.

A.sleeping
B.is sleeping
C.sleeps
D. slept

Answer : is sleeping


Q8. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Girls have been teasing boys . . . . . 20 minutes.

A. since
B.for
C.from
D. in

Answer : for


Q9. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He . . . . . . an airplane for 10 hours.

A.has flown
B.is flying
C. has been flying
D.will fly

Answer : has been flying


Q10. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Rohan was …… till death by the dacoits.

A. hanged
B.hung
C.hanging
D.hunged

Answer : hanged


Q11. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Early to bed and early to rise . . . . . . a man healthy, wealthy.

A. make
B.makes
C.shall make
D. made

Answer : makes


Q12. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Most children . . . . . . ice-cream.

A.likes
B.were liking
C.like
D.are like

Answer : like


Q13. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Look at all those black clouds! It……..today.

A.is going to rain
B.is raining
C.will be rain
D.rains

Answer : is going to rain


Q14. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Kites . . . . . . last year also.

A.did fly
B.were flown
C.flew
D.flying

Answer : were flown


Q15. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The letter has already . . . . . . It must have reached by now.

A.sent
B.been send
C.send
D.been sent

Answer : been sent


Q16. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . takes charge of a prison.

A.An editor
B.An optician
C. A detective
D.A warden

Answer : A warden


Q17. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
‘Kites’ . . . . . . the plural form of kite.

A.is
B.are
C.have
D. do

Answer : is


Q18. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Listen, a nice song . . . . . . .

A. is singing
B.has sung
C.was being sung
D.is being sung

Answer : is being sung


Q19. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
One who hates woman is called . . . . . .

A. philanthropist
B.ascetic
C.misogamist
D.misogynist

Answer : misogynist


Q20. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
After a day’s work, they slept . . . . . .

A.soundly
B.slowly
C.strangely
D.severely

Answer : soundly


Grammar MCQs all set



We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.