Grammar Set – 8 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of English Grammar MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Grammar MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Yesterday, the terrorists made the captives . . . . . . . in a queue and then shot them dead.

A. to stand
B. standing
C. stand
D.stood

Answer: stand


Q2. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I have never gone to Japan. I know . . . . . . . people there.

A. few
B. a few
C.many
D.most of

Answer: few


Q3. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Does she . . . . . . . get up early and cook for family at this old age?

A. have to
B.has to
C.is
D. had

Answer: have to


Q4. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I don’t agree . . . . . . . your proposal.

A.with
B.for
C.to
D.in

Answer: to


Q5. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Shall I not . . . . . . . by you?

A. help
B.being helped
C. be helped
D. None of the above

Answer: be helped


Q6. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
My uncle died . . . . . . . the war.

A. during
B. with
C. at
D. for

Answer: during


Q7. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
By the end of summer, you . . . . . . . your higher secondary examination.

A.will pass
B.will be passed
C.will be passing
D.will have passed

Answer: will have passed


Q8. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I . . . . . . with guests when you called me.

A. discussed
B.am discussing
C.was discussing
D.was being discussed

Answer: was discussing


Q9. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . . it stopped raining when we started our journey.

A. As soon as
B.Hardly had
C.No sooner did
D. Nevertheless

Answer: Hardly had


Q10. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Do you know the . . . . . . . of your religion?

A. prinsipal
B. principal
C. prinsiple
D. principle

Answer: principle


Q11. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
How nicely the vegetables . . . . . . . in that shop!

A. arranging
B.were arranged
C. arranged
D.arrange

Answer: were arranged


Q12. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Where . . . . . . . your books?

A. are
B. is
C. was
D.am

Answer: are


Q13. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Students . . . . . for English Grammar as their exam is very near.

A.are prepared
B.are being prepared
C.are preparing
D.will be prepare

Answer: are preparing


Q14. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Run fast . . . . . . . . get your ticket.

A.but
B. as
C. otherwise
D. and

Answer: but


Q15. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
The driver . . . . . . . . not control the bus, therefore the accident took place.

A. could
B. had
C. would
D. can

Answer: could


Q16. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
How . . . . . . . your last question paper . . . . . . . ?

A. did , attempt
B. is , attempted
C.had , attempted
D. was , attempted

Answer: was , attempted


Q17. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I want to learn French language from the person . . . . . . . is experienced.

A. what
B.which
C.who
D.all the three

Answer: who


Q18. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
A baby . . . . . not . . . . . sandwich at this time yesterday.

A. was , not eating
B. was , eating
C. was , ate
D. was being , eaten

Answer: was , eating


Q19. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
She did not sing so . . . . . . . . as her friend.

A. good
B.better
C. best
D.well

Answer: well


Q20. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . . we go, the thinner the air becomes.

A. The longer
B.The high
C.The deeper
D.The higher

Answer: The higher


Grammar MCQs all set



We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.