Grammar Set – 9 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of English Grammar MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Grammar MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He has been seriously injured. There is . . . . . . . hope for his survival.

A.a little
B. a few
C. little
D. few

Answer : little


Q2. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Have . . . . . . love for animals.

A.lots off
B.a little
C.a few
D. many

Answer : a little


Q3. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He and she . . . . . watching a movie now.

A. do
B. is
C. are
D. were

Answer : are


Q4. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He or she . . . . . . watching a movie now.

A. is
B. are
C. does
D. has

Answer : is


Q5. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I . . . . . always capital.

A.am
B. is
C.has
D.do

Answer : is


Q6. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . I come in, sir?

A.Should
B. May be
C. May
D. How

Answer : May


Q7. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
Give me . . . . . . . mango juice.

A.boiled
B. a few
C.500
D. a little

Answer : a little


Q8. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He didn’t wait even . . . . . . . minutes but started a lecture.

A.few
B. a few
C. little
D. a little

Answer : few


Q9. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I . . . . . . English now.

A.can speak
B.can be speak
C. can speaking
D.am speak

Answer : can speak


Q10. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . I were the richest person of the world!

A. If
B.Unless
C. When
D. Not any

Answer : If


Q11. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
There are . . . . . . . mangoes in a fridge. You can take any of them.

A. much
B.12 litre
C. a little
D. a few

Answer : a few


Q12. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He divided his property . . . . . . . his two sons.

A. among
B.in
C. between
D.of

Answer : between


Q13. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He reminds us . . . . . . Paul Walker.

A. about
B.of
C. for
D. with

Answer : of


Q14. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I . . . . . . English online since July, 2014.

A.am teaching
B. have taught
C. have been teaching
D. teaching

Answer : have been teaching


Q15. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . is a very regular class, sir.

A. My
B. Mines
C. Your
D. Ours

Answer : Your


Q16. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I have . . . . . . money. I will hire a rickshaw.

A. a little
B. a few
C. many
D. 100

Answer : a little


Q17. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
He divided his property . . . . . . . his two sons.

A.among
B. in
C. between
D.of

Answer : between


Q18. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
How . . . . . you . . . . . . this puzzle?

A. can , solved
B. can be , solved
C. do , solved
D.can , solve

Answer : can , solve


Q19. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
I am also your friend. Would you invite me . . . . . . your birthday celebration?

A. on
B. over
C. in
D.for

Answer : in


Q20. Choose an appropriate word from the options to suitably fill the blank in the sentence below so that the sentence makes sense, both grammatically and contextually.
. . . . . . . know about where the soul goes after the death.

A. Few
B.A few
C. Little
D.A little

Answer : Few


Grammar MCQs all set



We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Grammar PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Grammar Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.