Idioms and Phrases Multiple Choice Questions set 27

Are you guys looking for idioms and Phrases MCQs Questions for English Grammar MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of English Grammar MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of English Grammar MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
You will get into hot water if you commit the same mistake again.

A. suffer
B. be in a fix
C. incur loss
D. be in trouble

Answer : be in trouble


Q2.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
it is out of the question for only one to have a quiet meal with a set of ultras around him.

A. unthinkable
B. undesirable
C. impossible
D. unbecoming

Answer : unthinkable


Q3.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
He cannot make both ends meet.

A. manage the business
B. work hard
C. earn enough
D. control affairs

Answer : earn enough


Q4.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
In modern democratic society lynch law seems to have become a common feature in almost all the spheres of life.

A. law of the parliament
B. law of the constitution
C. law of the mob
D. law of the underworld

Answer : law of the mob


Q5.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
The lady was shedding crocodile tears.

A. silent tears
B. profuse tears
C. false tears
D. tears of happiness

Answer : false tears


Q6.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
It has been raining cats and dogs.

A. incessantly
B. heavily
C. endlessly
D. continuously

Answer : heavily


Q7.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
I have warned him now and then not to resort to violence.

A. consistently
B. frequently
C. occasionally
D. repeatedly

Answer : occasionally


Q8.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
Ladies fall victim to green eyed monster.

A. love
B. hatred
C. jealousy
D. flattery

Answer : jealousy


Q9.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
He made light of his father’s advice.

A. followed readily
B. disregarded
C. treated lightly
D. rejected

Answer : treated lightly


Q10.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
Sachin has bitten of more than he can chew.

A. is always hungry
B. is trying to do too much
C. is very greedy
D. has little regard for others

Answer : is trying to do too much


Q11.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
He believes in the policy of making hay while the sun shines.

A. giving bribes to get his work done
B. making the best use of a favourable situation
C. helping those who help him
D. seeking advice from one and all

Answer : making the best use of a favourable situation


Q12.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
It is a matter of gratification for me that he has turned a new leaf.

A. begun a different mode of life
B. started using his intelligence
C. proved to be a worthy person on his job
D. accepted the new job that was offered to him
E. decided to use a different strategy to solve the problem

Answer : begun a different mode of life


Q13.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
He is always picking holes in every project.

A. asking irrelevant questions on
B. suggesting improvement in
C. finding fault with
D. creating problems in

Answer : finding fault with


Q14.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
Caesar was done to death by the conspirators.

A. attacked
B. removed
C. eliminated
D. murdered

Answer : murdered


Q15.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
He is not worth his salt if he fails at this juncture.

A. quite worthless
B. very proud of himself
C. quite depressed
D. very strange

Answer : quite worthless


Q16.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
He does not like to be friendly with Sarita; he always gives her a cold shoulder.

A. pushes her with his shoulder whenever they meet
B. creates all sorts of troubles for her
C. insults her in the presence of others
D. tries to be unfriendly by taking no notice of her
E. argues with her on any issue

Answer : tries to be unfriendly by taking no notice of her


Q17.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
Though he has a lot of money, yet all his plans are built upon sand.

A. based on inexperience
B. resting on immature ideas
C. resting on cheap material
D. established on insecure foundations

Answer : resting on immature ideas


Q18.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
Sunil thought his skill would match up to Keshav’s bulk, but in the fight he was beaten neck and crop.

A. softly
B. completely
C. swiftly
D. profoundly

Answer : completely


Q19.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
Those persons who are ready to sail close to the wind can be successful in life.

A. to take risk
B. to manage the situation
C. to work hard
D. to be regular

Answer : to take risk


Q20.For each of the following sentences four alternatives are given. You are required to choose the correct meaning of the idiom or phrase given or underlined in the sentence.
She exhibited remarkable sangfroid during the crisis.

A. temper
B. irritation
C. composure
D. anger

Answer : composure


Idioms and Phrases MCQs all set



We hope the given English Verbal Ability MCQs Questions for English Idioms and Phrases PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to English Idioms and Phrases Change MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.