Important Days and Dates GK Questions SET-1

Here you will find GK MCQ Questions for Important Days and Dates GK Questions with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Important Days and Dates GK Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Important Days and Dates GK Questions. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.Which day is celebrated as International Women’s Day?

[A] 1 January
[B] 23 February
[C] 8 March
[D] 10 April

Correct Answer: C [8 March]


Q2.Which day is celebrated as World Citizen Day?

[A] 1 January
[B] 10 December
[C] 19 November
[D] 5 March

Correct Answer: C [19 November ]


Q3.Which day is celebrated as Global Family Day?

[A] 2 March
[B] 9 April
[C] 1 January
[D] 10 December

Correct Answer: C [1 January ]


Q4.Which day is celebrated as International Dance Day?

[A] 6 April
[B] 29 April
[C] 30 April
[D] 25 April

Correct Answer: B [29 April]


Q5.Which day is celebrated as World Metrology Day?

[A] 3 December
[B] 25 November
[C] 20 May
[D] 6 July

Correct Answer: C [20 May]


Q6.Which day is celebrated as World Press Freedom Day ?

[A] 10 April
[B] 15 February
[C] 3 May
[D] 18 December

Correct Answer: C [3 May]


Q7.Which day is celebrated as World Diabetes Day?

[A] 2 January
[B] 5 April
[C] 8 February
[D] 14 November

Correct Answer: D [14 November]


Q8.Which day is celebrated as World Wetland Day?

[A] 10 November
[B] 2 February
[C] 9 March
[D] 6 April

Correct Answer: B [2 February]


Q9.Which day is celebrated as International Labour Day?

[A] 10 May
[B] 9 May
[C] 1 May
[D] 15 May

Correct Answer: C [1 May]


Q10.Which day is celebrated as World Ocean Day?

[A] 8 May
[B] 8 June
[C] 19 July
[D] 20 November

Correct Answer: B [8 June]


Q11.Which day is celebrated as International Day for Biological Diversity?

[A] 22 May
[B] 1 April
[C] 15 December
[D] 10 November

Correct Answer: A [22 May]


Q12.Which day is celebrated as World Animal Day?

[A] January 10
[B] February 16
[C] October 4
[D] November 9

Correct Answer: C [October 4]


Q13.Which day is celebrated as International Mother Language Day?

[A] 6 March
[B] 18 October
[C] 21 February
[D] 10 January

Correct Answer: C [21 February]


Q14.Which day is celebrated as World Red Cross Day?

[A] 8 May
[B] 9 may
[C] 10 May
[D] 11 May

Correct Answer: A [8 May]


Q15.Which day is celebrated as World Refugee Day?

[A] 20 June
[B] 20 July
[C] 20 August
[D] 20 September

Correct Answer: A [20 June]


Important Days and Dates GK

Important Days and Dates GK Questions SET-1
Important Days and Dates GK Questions SET-2
Important Days and Dates GK Questions SET-3
Important Days and Dates GK Questions SET-4
Important Days and Dates GK Questions SET-5
Important Days and Dates GK Questions SET-6
Important Days and Dates GK Questions SET-7

We hope the given MCQ Questions for Important Days and Dates GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Important Days and Dates GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.