Important Days and Dates GK Questions SET-3

Here you will find GK MCQ Questions for Important Days and Dates GK Questions with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Important Days and Dates GK Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Important Days and Dates GK Questions. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.Which day is celebrated as World Citizen Day?

[A] 1 January
[B] 10 December
[C] 19 November
[D] 5 March

Correct Answer: C [19 November ]


Q2.Which day is celebrated as World Hindi Day?

[A] 5 February
[B] 10 January
[C] 19 October
[D] 20 December

Correct Answer: B [10 January ]


Q3.Which day is celebrated as World Sparrow Day?

[A] 16 April
[B] 17 October
[C] 20 March
[D] 2 January

Correct Answer: C [20 March]


Q4.Which day is celebrated as World No Tobacco Day?

[A] 20 May
[B] 10 May
[C] 31 May
[D] 5 May

Correct Answer: C [31 May]


Q5.Which day is celebrated as World Population Day?

[A] 10 January
[B] 16 June
[C] 11 July
[D] 1 May

Correct Answer: C [11 July]


Q6.Which day is celebrated as World Braille Day?

[A] 4 January
[B] 10 February
[C] 19 April
[D] 15 October

Correct Answer: A [4 January ]


Q7.Which day is celebrated as International Customs Day?

[A] 2 October
[B] 14 November
[C] 26 January
[D] 15 August

Correct Answer: C [26 January]


Q8.Which day is celebrated as International Day for the Elimination of Racial Discrimination?

[A] 20 March
[B] 21 March
[C] 19 March
[D] 15 March

Correct Answer: B [21 March ]


Q9.Which day is celebrated as International Museum Day?

[A] 16 May
[B] 17 May
[C] 18 May
[D] 19 May

Correct Answer: C [18 May ]


Q10.Which day is celebrated as World Malala Day?

[A] 13 July
[B] 14 July
[C] 12 July
[D] 26 July

Correct Answer: C [12 July]


Q11.Which day is celebrated as World Hindi Day?

[A] 5 February
[B] 10 January
[C] 19 October
[D] 20 December

Correct Answer: B [10 January ]


Q12.Which day is celebrated as World Day of War Orphans?

[A] 2 February
[B] 6 January
[C] 7 November
[D] 10 March

Correct Answer: B [6 January]


Q13.Which day is celebrated as World Drama Day?

[A] 27 March
[B] 19 April
[C] 16 January
[D] 10 February

Correct Answer: A [27 March]


Q14.Which day is celebrated as World AIDS Vaccine Day?

[A] 18 July
[B] 18 April
[C] 18 May
[D] 18 June

Correct Answer: C [18 May]


Q15.Which day is celebrated as World Day for International Justice?

[A] 16 November
[B] 10 December
[C] 19 June
[D] 17 July

Correct Answer: D [17 July ]


Important Days and Dates GK

Important Days and Dates GK Questions SET-1
Important Days and Dates GK Questions SET-2
Important Days and Dates GK Questions SET-3
Important Days and Dates GK Questions SET-4
Important Days and Dates GK Questions SET-5
Important Days and Dates GK Questions SET-6
Important Days and Dates GK Questions SET-7

We hope the given MCQ Questions for Important Days and Dates GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Important Days and Dates GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.