Important Days and Dates GK Questions SET-7

Here you will find GK MCQ Questions for Important Days and Dates GK Questions with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Important Days and Dates GK Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Important Days and Dates GK Questions. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.Which day is celebrated as Hiroshima Day?

[A] 5 August
[B] 6 August
[C] 7 August
[D] 8 August

Correct Answer: B [6 August]


Q2.Which day is celebrated as World Maritime Day?

[A] 10 January
[B] 12 February
[C] 27 September
[D] 29 October

Correct Answer: C [27 September]


Q3.Which day is celebrated as International Day for the Eradication of Poverty?

[A] 17 October
[B] 21 November
[C] 19 January
[D] 19 March

Correct Answer: A [17 October]


Q4.Which day is celebrated as Martyr’s Day?

[A] 15 August
[B] 30 January
[C] 10 February
[D] 16 April

Correct Answer: B [30 January]


Q5.Which day is celebrated as Indian Air Force Day?

[A] 18 January
[B] 5 June
[C] 8 October
[D] 26 July

Correct Answer: C [8 October]


Q6.Which day is celebrated as World Bio-fuel Day?

[A] 16 January
[B] 10 August
[C] 9 September
[D] 17 October

Correct Answer: B [10 August]


Q7.Which day is celebrated as World Teacher’s Day?

[A] 4 October
[B] 5 October
[C] 6 October
[D] 7 October

Correct Answer: B [5 October ]


Q8.Which day is celebrated as Data Protection Day?

[A] 18 January
[B] 19 February
[C] 10 March
[D] 15 June

Correct Answer: A [18 January]


Q9.Which day is celebrated as Lala Lajpat Rai’s birthday?

[A] 19 April
[B] 28 January
[C] 16 August
[D] 10 June

Correct Answer: B [28 January]


Q10.Which day is celebrated as Samvidhan Divas?

[A] 15 August
[B] 26 January
[C] 26 November
[D] 2 October

Correct Answer: C [26 November]


Q11.Which day is celebrated as International Tiger Day?

[A] 15 June
[B] 29 July
[C] 12 February
[D] 19 June

Correct Answer: B [29 July]


Q12.Which day is celebrated as Lala Lajpat Rai’s birthday?

[A] 19 April
[B] 28 January
[C] 16 August
[D] 10 June

Correct Answer: B [28 January]


Q13.Which day is celebrated as World Day for International Justice?

[A] 16 November
[B] 10 December
[C] 19 June
[D] 17 July

Correct Answer: D [17 July ]


Q14.Which day is celebrated as World Red Cross Day?

[A] 8 May
[B] 9 may
[C] 10 May
[D] 11 May

Correct Answer: A [8 May]


Q15.Which day is celebrated as World Refugee Day?

[A] 20 June
[B] 20 July
[C] 20 August
[D] 20 September

Correct Answer: A [20 June]


Important Days and Dates GK

Important Days and Dates GK Questions SET-1
Important Days and Dates GK Questions SET-2
Important Days and Dates GK Questions SET-3
Important Days and Dates GK Questions SET-4
Important Days and Dates GK Questions SET-5
Important Days and Dates GK Questions SET-6
Important Days and Dates GK Questions SET-7

We hope the given MCQ Questions for Important Days and Dates GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Important Days and Dates GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.