Karnataka GK Questions SET-6

Here you will find GK MCQ Questions for Karnataka GK Questions with Answers PDF Free Download based on the important concepts and topics given in the textbook as per new exam pattern. This may assist you to understand and check your knowledge about the Karnataka GK Questions. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of Karnataka GK Questions. Each question has four options followed by the right answer.


Q1.Durand Cup is associated with which of the following sports?

[A] Cricket
[B] Hockey
[C] Football
[D] Kabaddi

Correct Answer: C [Football]


Q2.During the rule of which king did the four Shahi Sultans attack the Vijayanagara empire?

[A] Venkata I
[B] Praudha Raya
[C] Achyuta Deva Raya
[D] Sadasiva Raya

Correct Answer: D [Sadasiva Raya]


Q3.Till which year, the Transport Department of Karnataka was called as Motor Vehicle Department?

[A] 1957
[B] 1989
[C] 1995
[D] 1985

Correct Answer: B [1989]


Q4.Kanva Reservoir is located in which district of Karnataka?

[A] Ramanagara
[B] Shimoga
[C] Tumkur
[D] Udupi

Correct Answer: A [Ramanagara]


Q5.Which railway station of Karnataka will be renamed as Mahadevappa Mailara Railway Station?

[A] Haveri
[B] Hubbali
[C] Konanur
[D] Belgaum

Correct Answer: A [Haveri ]


Q6.The Central University of Karnataka is located at:

[A] Kalaburai
[B] Vijayapura
[C] Mysuru
[D] Tumakuru

Correct Answer: A [Kalaburai]


Q7.Hyder Ali allied with whom during the first Anglo-Mysore war?

[A] Portuguese
[B] British
[C] Spanish
[D] French

Correct Answer: D [French]


Q8.In Karnataka, which is the only all-weather natural port out of 10 minor ports?

[A] Karwar Port
[B] Old Mangalore Port
[C] Tadadi Port
[D] Malpe Port

Correct Answer: A [Karwar Port]


Q9.In terms of number of registered GI tags in India, What is the rank of Karnataka?

[A] 2nd
[B] 1st
[C] 4th
[D] 7th

Correct Answer: B [1st]


Q10.Karnataka government has approved the creation of Vijayanagar as the new district. It will be X district of Karnataka. Find X

[A] 30th
[B] 31st
[C] 32nd
[D] 29th

Correct Answer: B [31st]


Q11.Bavacha/Bamcha tribe is found in which of the following districts of Karnataka?

[A] Kolar
[B] Mysore
[C] Mandya
[D] Ramanagara

Correct Answer: D [Ramanagara]


Q12.In which year an all-Karnataka literary and cultural forum was founded?

[A] 1905
[B] 1910
[C] 1915
[D] 1920

Correct Answer: C [1915]


Q13.In Karnataka, which is the second largest port?

[A] Honnavar Port
[B] Bhatkal Port
[C] Tadadi Port
[D] Belekeri Port

Correct Answer: D [Belekeri Port]


Q14.In which year, Karnataka’s State health policy, 2004 was revised?

[A] 2015
[B] 2017
[C] 2010
[D] 2008

Correct Answer: B [2017]


Q15.(ISRO) sets up ‘NETRA’ at ISTRAC (ISRO Telemetry, Tracking and Command Network) Campus at Peenya, Bengaluru, Karnataka. NETRA stands for?

[A] Network for space object Tracking and Analysis
[B] New Tracking and Analysis
[C] Network for Tracking and Analysis
[D] None of the above

Correct Answer: A [Network for space object Tracking and Analysis]


Karnataka GK

Karnataka GK Questions SET-1
Karnataka GK Questions SET-2
Karnataka GK Questions SET-3
Karnataka GK Questions SET-4
Karnataka GK Questions SET-5
Karnataka GK Questions SET-6
Karnataka GK Questions SET-7

We hope the given GK MCQ Questions for Karnataka GK PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to Karnataka GK Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you soon.