MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 11 If I Were You with Answers

We have compiled NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 11 If I Were You with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared according to the latest question paper pattern. Practicing these If I Were You Class 9 English MCQs Questions with Answers really effective to improve your basics and learn all the key concepts.

Q1.How did Gerrard behave to see the intruder with a revolver in his hand?

(a) he started crying
(b) he remained calm
(c) he was nervous
(d) he Has fainted

Answer: (b) he remained calm


Q2.Who is the author of the lesson ‘If I Were You’?

(a) Vikram seth
(b) Douglas James
(c) A.P.J. Abdul Kalam
(d) Jawaharlal Nehru

Answer: (b) Douglas James


Q3.Who did Gerrard live with?

(a) his wife
(b) his son
(c) his friend
(D) alone

Answer: (d) alone


Q4.Do you think Gerrard was actually a murderer?

(a) Yes
(b) No
(c) Maybe
(d) Not known

Answer: (b) No


Q5.What does the intruder say about his speciality?

(a) murder
(b) kidnapping
(c) jewel robbery
(d) all of the above

Answer: (c) jewel robbery


Q6.What was Gerrard’s full name?

(a) Bill Gerrard
(b) William Gerrard
(c) Henry Gerrard
(d) Vincent Charles Gerrard

Answer: (d) Vincent Charles Gerard


Q7.What was the intruder already wanted for?

(a) theft
(b) robbery
(c) murder
(d) kidnapping

Answer: (c) murder


Q8.What does the intruder say about his speciality?

(a) murder
(b) kidnapping
(c) jewel robbery
(d) all of the above

Answer: (c) jewel robbery


Q9.Who was the intruder?

(a) a thief
(b) a criminal
(c) a priest
(d) a soldier

Answer: (b) a criminal


Q10.What did Gerrard do to the intruder?

(a) he killed him
(b) he knocked him down
(c) he locked him up in a cupboard
(d) all of the above

Answer: (c) he locked him up in a cupboard


Q11.Who was cleverer?

(a) Gerard
(b) Intruder
(c) Sergeant
(d) all of the above

Answer: (a) Gerrard


Q12.What was the intruder’s plan?

(a) to kill Gerrard and disguise himself as Gerrard
(b) to rob Gerard
(c) to stay with Gerrard
(d) all of the above

Answer: (a) to kill Gerrard and disguise himself as Gerrard


Q13.What did the intruder have in his hand?

(a) a revolver
(b) a knife
(c) an iron rod
(d) none of the above

Answer: (a) a revolver


Q14.According to Gerrard who comes to visit him?

(a) the banker
(b) the greengrocer
(c) the milkman
(d) all of the above

Answer: (d) all of the above


Q15.According to Gerrard who was luckier than most melodramatic villains.

(a) Gerrard
(b) the intruder
(c) both A and B
(d) none of the above

Answer: (b) the intruder


Q16.What was the intruder’s plan?

(a) to kill Gerrard and disguise himself as Gerrard
(b) to rob Gerard
(c) to stay with Gerrard
(d) all of the above

Answer: (a) to kill Gerrard and disguise himself as Gerrard


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 11 If I Were You with Answers Pdf free download will help you. If you have any queries regarding CBSE Class 9 English If I Were You MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop a comment below and we will get back to you soon.