One Word Substitution Set – 15 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for One Word Substitution MCQs Questions for One Word Substitution MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of One Word Substitution MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of One Word Substitution MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1.That which can be interpreted in any way

A.Ambient
B.Ambivalent
C.Amphibious
D.Ambiguous

Answer: D.Ambiguous


Q2.Person who has long experience

A.Stalwart
B.Pedantic
C.Itinerant
D.Veteran

Answer: D.Veteran


Q3.Be the embodiment or perfect example

A.Signify
B.Characterise
C.Personify
D.Masquerade

Answer: C.Personify


Q4.A person who maliciously destroys by fire

A.Antagonist
B.Activist
C.Terrorist
D.Incendiary

Answer: D.Incendiary


Q5.A person claiming to be superior In culture and intellect to others

A.Intellectual
B.Aristocrat
C.Elite
D.Highbrow

Answer: D.Highbrow


Q6.The line which a plough cuts in the ground

A.Vale
B.Trench
C.Furrow
D.Trough

Answer: C.Furrow


Q7.Of unknown and unadmitted authorship

A.Gullible
B.Anonymous
C.Unanimous
D.Vexation

Answer: B.Anonymous


Q8.A person concerned with practical results and values

A.Plagiarist
B.Realist
C.Pragmatist
D.Fundamentalist

Answer: C.Pragmatist


Q9.A speech by an actor at the end of a play

A.Epilogue
B.Monologue
C.Duologue
D.Prologue

Answer: A.Epilogue


Q10.Decision made upon a political question by the votes of all qualified persons

A.Veto
B.Suffrage
C.Plebiscite
D.Franchise

Answer: C.Plebiscite


Q11.Act of taking one’s life

A.Suicide
B.Slaughter
C.Homicide
D.Immolation

Answer: A.Suicide


Q12.A place of ideal peace and happiness

A.Asylum
B.Utopia
C.El dorado
D.Elysium

Answer: D.Elysium


Q13.Shining, brilliant and magnificent

A.Luminous
B.Gleaming
C.Resplendent
D.Polished

Answer: C.Resplendent


Q14.Changing one’s mind too quickly

A.Adaptability
B.Instability
C.Versatility
D.Vacillation

Answer: D.Vacillation


Q15.One who talks very little

A.Reserved
B.Mute
C.Phlegmatic
D.Stoic

Answer: A.Reserved


Q16.Government by the representatives of the people

A.Diplomacy
B.Democracy
C.Socialism
D.Autocracy

Answer: B.Democracy


Q17.One knowing everything

A.Learned
B.Omnipresent
C.Omnipotent
D.Omniscient

Answer: D.Omniscient


Q18.The list of courses at a meal or of dishes that can be served in a restaurant

A.Agenda
B.Menu
C.Biodata
D.Catalogue

Answer: B.Menu


Q19.A room leading into a large room or hall

A.Anteroom
B.Lounge
C.Lobby
D.Pantry

Answer: A.Anteroom


Q20.A low-area storm with high winds rotating about a centre of low atmospheric pressure

A.Cyclone
B.Tornado
C.Typhoon
D.Hurricane

Answer: A.Cyclone


We hope the given One Word Substitution MCQs Questions for One Word Substitution PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to One Word Substitution MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.