One Word Substitution Set – 17 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for One Word Substitution MCQs Questions for One Word Substitution MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of One Word Substitution MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of One Word Substitution MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1.A house for storing grains

A.Cellar
B.Store
C.Godown
D.Granary

Answer: D.Granary


Q2.One who totally abstains from alcoholic drinks

A.Puritan
B.Samaritan
C.Pedant
D.Teetotaller

Answer: D.Teetotaller


Q3.A man who pays too much attention to his clothes and personal appearance

A.Snob
B.Duffer
C.Dandy
D.Licentious

Answer: C.Dandy


Q4.Contempt of god

A.Athesim
B.Nihilism
C.Blasphemy
D.Agnosticism

Answer: C.Blasphemy


Q5.Member of a band of robbers

A.Dacoit
B.Brigand
C.Thief
D.Pirate

Answer: B.Brigand


Q6.Responsible according to law

A.Liable
B.Eligible
C.Legalised
D.Legitimate

Answer: A.Liable


Q7.Wistful longing for something one has known in the past

A.Hysteria
B.Megalomania
C.Nostalgia
D.Logomania

Answer: C.Nostalgia


Q8.A man of odd habits

A.Eccentric
B.Cynical
C.Introvert
D.Moody

Answer: A.Eccentric


Q9.Science of printing

A.Calligraphy
B.Typography
C.Topography
D.Cryptography

Answer: B.Typography


Q10.One who robs smuggler of his smuggled goods after the border has been crossed

A.Pirate
B.Malefactor
C.Hijacker
D.Philanderer

Answer: C.Hijacker


Q11.The power of reading the thoughts of others

A.Psychopathy
B.Telecommunication
C.Psychology
D.Telepathy

Answer: D.Telepathy


Q12.One filled with excessive and mistaken enthusiasm in cause

A.Martyr
B.Pedant
C.Fanatic
D.Patriot

Answer: C.Fanatic


Q13.Custom of having many wives

A.Polyandry
B.Polygamy
C.Matrimony
D.Celibacy

Answer: B.Polygamy


Q14.One who plays a game for pleasure and not professionally

A.Veteran
B.Player
C.Connoisseur
D.Amateur

Answer: D.Amateur


Q15.A light sailing boat built especially for racing

A.Dinghy
B.Canoe
C.Yacht
D.Frigate

Answer: C.Yacht


Q16.An instrument for viewing objects at a distance

A.Microscope
B.Telescope
C.Periscope
D.Kaleidoscope

Answer: B.Telescope


Q17.A man who operates on sick people

A.Physician
B.Operator
C.Surgeon
D.Physiotherapist

Answer: C.Surgeon


Q18.A person very hard to please

A.Obstinate
B.Unconquerable
C.Fastidious
D.Invincible

Answer: C.Fastidious


Q19.A name adopted by an author in his writings

A.Title
B.Nomenclature
C.Nickname
D.Pseudonym

Answer: D.Pseudonym


Q20.A person who forsakes religion

A.Charlatan
B.Apostle
C.Renegade
D.Apotheosis

Answer: C.Renegade


We hope the given One Word Substitution MCQs Questions for One Word Substitution PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to One Word Substitution MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.