One Word Substitution Set – 20 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for One Word Substitution MCQs Questions for One Word Substitution MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of One Word Substitution MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of One Word Substitution MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1.Plain or self-evident truth

A.Proverb
B.Precept
C.Truism
D.Formula

Answer: C.Truism


Q2.Printed notice of somebody’s death

A.Condolence
B.Calumny
C.Obituary
D.Ouija

Answer: C.Obituary


Q3.A person who has just started learning

A.Foreman
B.Accomplice
C.Novice
D.Apprentice

Answer: D.Apprentice


Q4.A fault that may be forgiven

A.Mercenary
B.Venial
C.Unforgivable
D.Inexcusable

Answer: B.Venial


Q5.Person who gives himself unto luxury and sexual pleasures

A.Masochist
B.Voluptuary
C.Debauch
D.Epicure

Answer: B.Voluptuary


Q6.A woman of lax moral

A.Prostitute
B.Harlot
C.Concubine
D.Hostess

Answer: B.Harlot


Q7.Indifference to pleasure or pain

A.Docility
B.Stoicism
C.Patience
D.Reticence

Answer: B.Stoicism


Q8.Person who gives written testimony for use in law court

A.Deponent
B.Appellant
C.Witness
D.Litigant

Answer: A.Deponent


Q9.A person who makes and sells ladies hats, etc

A.Draper
B.Tinker
C.Milliner
D.Farrier

Answer: C.Milliner


Q10.A thing liable to be easily broken

A.Breakable
B.Ductile
C.Brittle
D.Delicate

Answer: C. Brittle


Q11.One who specialises in the study of birds

A.Biologist
B.Naturalist
C.Zoologist
D.Ornithologist

Answer: D.Ornithologist


Q12.Person who makes love for amusement without serious intentions

A.Concubine
B.Philanderer
C.Dandy
D.Flirt

Answer: B.Philanderer


Q13.Allowance due to a wife from her husband on separation

A.Bail
B.Alimony
C.Dole
D.Compensation

Answer: B.Alimony


Q14.The doctrine that human souls pass from one body to another at the time of death

A.Metamorphosis
B.Transition
C.Transmigration
D.Extrapolation

Answer: C.Transmigration


Q15.To come as a settler into another country

A.Alienate
B.Emigrate
C.Migrate
D.Immigrate

Answer: D.Immigrate


Q16.A person who is very fond of sensuous enjoyments

A.Epicure
B.Stoic
C.Lusty
D.Hedonist

Answer: A.Epicure


Q17.One who sacrifices his life for a cause

A.Soldier
B.Revolutionary
C.Martyr
D.Patriot

Answer: C.Martyr


Q18.A style in which a writer makes a display of his knowledge

A.Pedantic
B.Ornate
C.Verbose
D.Pompous

Answer: A.Pedantic


Q19.Science of bodily structure

A.Anthropology
B.Neurology
C.Hygiene
D.Anatomy

Answer: D.Anatomy


Q20.A written declaration made on oath in the presence of a magistrate

A.Voucher
B.Dossier
C.Affidavit
D.Document

Answer: D.Anatomy


We hope the given One Word Substitution MCQs Questions for One Word Substitution PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to One Word Substitution MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.