One Word Substitution Set – 21 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for One Word Substitution MCQs Questions for One Word Substitution MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of One Word Substitution MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of One Word Substitution MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1.A word no longer in use

A.Exotic
B.Primitive
C.Obsolete
D.Ancient

Answer: C.Obsolete


Q2.A person who sneaks into a country

A.Infiltrator
B.Sniper
C.Invader
D.Aggressor

Answer: A.Infiltrator


Q3.Creature having both male and female organs

A.Sodomite
B.Homosexual
C.Masochist
D.Hermaphrodite

Answer: D.Hermaphrodite


Q4.Interval between two events or two periods of time of different character

A.Intermission
B.Interlude
C.Interpolation
D.Appendix

Answer: B.Interlude


Q5.Connoisseur of choice food

A.Greedy
B.Glutton
C.Gourmet
D.Gourmand

Answer: C.Gourmet


Q6.One who eats human flesh

A.Beast
B.Savage
C.Cannibal
D.Carnivorous

Answer: C.Cannibal


Q7.Official in charge of a museum

A.Dean
B.Warden
C.Curator
D.Supervisor

Answer: C.Curator


Q8.A person’s first speech

A.Preface
B.Maiden
C.Opener
D.Extempore

Answer: B.Maiden


Q9.Giving undue favours to one’s own kith and kin

A.Favouritism
B.Nepotism
C.Corruption
D.Worldliness

Answer: B.Nepotism


Q10.The act of violating the sanctity of church

A.Heresy
B.Desecration
C.Sacrilege
D.Blasphemy

Answer: C.Sacrilege


Q11.An old unmarried woman

A.Virgin
B.Bachelor
C.Spinster
D.Matron

Answer: C.Spinster


Q12.One who thinks that human nature is essentially evil

A.Agnostic
B.Cynic
C.Sceptic
D.Misogynist

Answer: B.Cynic


Q13.A person who lives by himself

A.Venerable
B.Sage
C.Quietus
D.Recluse

Answer: D.Recluse


Q14.The loop of rope with a running knot used to hang a person

A.Noose
B.Cable
C.Cord
D.Chord

Answer: A.Noose


Q15.The caretaker of a public building

A.Dean
B.Curator
C.Custodian
D.Warden

Answer: C.Custodian


Q16.A person who enters without any invitation

A.Burglar
B.Intruder
C.Thief
D.Vandal

Answer: B.Intruder


Q17.Lack of enough blood

A.Amnesia
B.Insomnia
C.Anaemia
D.Allergy

Answer: C.Anaemia


Q18.One who does not know how to save money

A.Reckless
B.Lavish
C.Careless
D.Spendthrift

Answer: D.Spendthrift


Q19.A short journey made by a group of persons together

A.Hike
B.Excursion
C.Picnic
D.Stroll

Answer: B.Excursion


Q20.One who has suddenly gained new wealth, power or prestige

A.Aristocrat
B.Affluent
C.Maverick
D.Parvenu

Answer: D.Parvenu


We hope the given One Word Substitution MCQs Questions for One Word Substitution PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to One Word Substitution MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.