One Word Substitution Set – 25 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for One Word Substitution MCQs Questions for One Word Substitution MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of One Word Substitution MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of One Word Substitution MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1.Yearly celebration of a date or an event

A.Centenary
B.Jubilee
C.Anniversary
D.Birthday

Answer: C.Anniversary


Q2.Interested mainly in a small group, country etc

A.Fanatic
B.Patriotic
C.Insular
D.Usurer

Answer: C.Anniversary

Answer: C.Insular

Q3.The period between two reigns

A.Lapse
B.Interregnum
C.Stasis
D.Anachronism
E.Intermission

Answer: B.Interregnum


Q4.A man who is having the qualities of woman

A.Loquacious
B.Celibate
C.Effeminate
D.Epicurean

Answer: C.Effeminate


Q5.A person 70 to 79 years old

A.Nonagenarian
B.Centenarian
C.Octogenarian
D.Septuagenarian

Answer: D.Septuagenarian


Q6.People in a rowdy scene

A.Individual
B.Discrete
C.Rabble
D.Congregation

Answer: C.Rabble


Q7.A person working in the same place with another

A.Enemy
B.Colleague
C.Assistant
D.Contemporary

Answer: B.Colleague


Q8.Property inherited from one’s father or ancestor

A.Alimony
B.Patrimony
C.Legacy
D.Inheritance

Answer: B.Patrimony


Q9.A person pretending to be somebody he is not

A.Imposter
B.Liar
C.Rogue
D.Magician

Answer: A.Imposter


Q10.Fear of going to bed

A.Clinophobia
B.Ballistophobia
C.Xenophobia
D.Stenophobia

Answer: A.Clinophobia


Q11.People at a lecture or concert

A.Congregation
B.Audience
C.Mob
D.Spectators

Answer: B.Audience


Q12.A drawing on transparent paper

A.Red print
B.Blue print
C.Negative
D.Transparency

Answer: D.Transparency


Q13.A person who pretends to have more knowledge or skill than he really has

A.Renegade
B.Apostle
C.Charlatan
D.Apotheosis

Answer: C.Charlatan


Q14.Bring to an end

A.Hurl
B.Hustle
C.Final
D.Finish

Answer: D.Finish


Q15.A person guilty of malicious setting on fire of property etc.

A.Plagiarist
B.Anarchist
C.Arsonist
D.Nihilist

Answer: C.Arsonist


Q16.That which makes it difficult to recognise the presence of real nature of somebody or something

A.Cover
B.Mask
C.Pretence
D.Camouflage

Answer: D.Camouflage


Q17.A physician who delivers babies

A.Paediatrician
B.Obstetrician
C.Gynaecologist
D.Psychiatrist

Answer: B.Obstetrician


Q18.Public building where weapons and ammunition are made or stored

A.Godown
B.Cellar
C.Armoury
D.Arsenal

Answer: D.Arsenal


Q19.One who cannot be corrected

A.Invulnerable
B.Hardened
C.Incurable
D.Incorrigible

Answer: D.Incorrigible


Q20.Poem in short stanzas narrating a popular story

A.Ballet
B.Epic
C.Ballad
D.Sonn

Answer: C.Ballad


We hope the given One Word Substitution MCQs Questions for One Word Substitution PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to One Word Substitution MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.