One Word Substitution Set – 4 Multiple Choice Questions

Are you guys looking for One Word Substitution MCQs Questions for One Word Substitution MCQs with Answers PDF Free Download as per CBSE new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the chapters of One Word Substitution MCQs. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of One Word Substitution MCQs. Each question has four options followed by the right answer. These MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1.Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.
The custom or practice of having more than one husband at same time

A.Polygyny
B.Polyphony
C.Polyandry
D.Polychromy

Answer: C.Polyandry


Q2.Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.
Tending to move away from the centre or axis

A.Centrifugal
B.Centripetal
C.Axiomatic
D.Awry

Answer: A.Centrifugal


Q3.Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.
A person interested in collecting, studying and selling of old things

A.Antiquarian
B.Junk-dealer
C.Crank
D.Archealogist

Answer: A.Antiquarian


Q4.Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.
A drawing on transparent paper

A.Red print
B.Blueprint
C.Negative
D.Transparency

Answer: D.Transparency


Q5.Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.
One who is not easily pleased by anything

A.Maiden
B.Mediaeval
C.Precarious
D.Fastidious

Answer: D.Fastidious


Q6.Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.
A remedy for all diseases

A.Stoic
B.Marvel
C.Panacea
D.Recompense

Answer: C.Panacea


Q7.Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.
One who is fond of fighting

A.Bellicose
B.Aggressive
C.Belligerent
D.Militant

Answer: A.Bellicose


Q8.Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.
A small shop that sells fashionable clothes, cosmetics, etc.

A.Store
B.Stall
C.Boutique
D.Booth

Answer: C.Boutique


Q9.Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.
That which cannot be read

A.Negligible
B.Illegible
C.Ineligible
D.Incorrigible

Answer: B.Illegible


Q10.Choose the option which descibes the closest meaning for the expression given.
In a state of tension or anxiety or suspense

A.Off balance
B.Depressed
C.Diffused
D.On tenterhooks

Answer: D.On tenterhooks


Q11.That which cannot be seen

A.Insensible
B.Intangible
C.Invisible
D.Unseen

Answer: C.Invisible


Q12.To slap with a flat object

A.Chop
B.Hew
C.Gnaw
D.Swat

Answer: D.Swat


Q13.Habitually silent or talking little

A.Servile
B.Unequivocal
C.Taciturn
D.Synoptic

Answer: C.Taciturn


Q14.One who cannot be corrected

A.Incurable
B.Incorrigible
C.Hardened
D.Invulnerable

Answer: B.Incorrigible


Q15.Be the embodiment or perfect example of

A.Characterise
B.Idol
C.Personify
D.Signify

Answer: C.Personify


Q16.A person not sure of the existence of god

A.Cynic
B.Agnostic
C.Atheist
D.Theist

Answer: B.Agnostic


Q17.A paper written by hand

A.Handicraft
B.Manuscript
C.Handiwork
D.Thesis

Answer: B.Manuscript


Q18.The act of violating the sanctity of the church is

A.Blasphemy
B.Heresy
C.Sacrilege
D.Veneration

Answer: C.Sacrilege


Q19.Something that can be heard

A.Auditory
B.Audio-visual
C.Audible
D.Audition

Answer: C.Audible


Q20.A name adopted by an author in his writings

A.Nickname
B.Pseudonym
C.Nomenclature
D.Title

Answer: B.Pseudonym


We hope the given One Word Substitution MCQs Questions for One Word Substitution PDF Free Download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to One Word Substitution MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you as soon as Possible.