Online Computer Test Automation System – Set 14

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. The device that assembles groups of characters into complete messages prior to their entering the CPU is called:

(A) A compiler
(B) An interpreter
(C) A communications processor
(D) An editor

Answer: (C) A communications processor


Q2. Digitizers can be converted from “dumb” to “smart” through the addition of:

(A) A microprocessor
(B) An electromagnetic coupling
(C) Keyboard
(D) A scanner

Answer:(A) A microprocessor


Q3. In general, American buyers will purchase goods:

(A) That offer the best quality for the least money
(B) That are made in America, even at higher costs
(C) Without regard to country of manufacturer
(D) Both (a) and (c)

Answer: (D) Both (a) and (c)


Q4. The program counter:

(A) Decides which program to run
(B) Counts the number of instructions that have been executed
(C) Contains the address of the next instruction to be executed
(D) Is where arithmetic is done in a computer

Answer: (C) Contains the address of the next instruction to be executed


Q5. A drum timer is a good example of:

(A) An output actuator
(B) An input sensor
(C) A position sensor
(D) A sequence controller

Answer:(D) A sequence controller


Q6. The output of a thermocouple is:

(A) A capacitance
(B) A resistance
(C) A current
(D) A voltage

Answer: (D) A voltage


Q7. The coordinate system used to describe a workpiece:

(A) Is always two-dimensional
(B) Changes from part to part
(C) Is defined with respect to a point on the machine
(D) All of the above

Answer: (C) Is defined with respect to a point on the machine


Q8. A technique for displaying applications where complex 3-D geometric are required for the exteror shall of a product is called:

(A) Solid modeling
(B) 2-D modeling
(C) 3-D modeling

Answer: (D) Surface modeling


Q9. A solenoid:

(A) Can be used only in de circuits
(B) Is spring operated
(C) Is widely used in industrial automation
(D) Is related to an aneroid

Answer: (C) Is widely used in industrial automation


Q10. What prevents a robotic instrument from running into other objects?

(A) Negative image
(B) Functional manipulators
(C) Memory
(D) Sensory devices

Answer: (D) Sensory devices


Q11. A semi-continuous operation means:

(A) The operation is continuous each shift, but stops between shifts
(B) Coffee breaks are allowed for the operator
(C) A computer is a required part of the machine
(D) Each operation in a sequence is continuous, but subsequent operations in the sequence may be different

Answer: (D) Each operation in a sequence is continuous, but subsequent operations in the sequence may be different


Q12. The general type of process found in industry is:

(A) Discrete parts
(B) Continuous
(C) Batch
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q13. What should be first considered in choosing a plotter?

(A) The hardware you currently own
(B) The application for which it will be used
(C) The type of data you will input
(D) None of the above

Answer:(B) The application for which it will be used


Q14. When was the first successful industrial robot installed in the General Motors Plant in USA?

(A) 1960
(B) 1961
(C) 1963
(D) 1967

Answer:(B) 1961


Q15. The three key elements for a graphics workstation include the host processor, display controller, and:

(A) Mouse
(B) Keyboard
(C) CRT
(D) Digitizer

Answer:(C) CRT


Automation System MCQ – All Set

Automation System Objective Type Questions – Set 01
Automation System CS Questions Answers – Set 02
Automation System Objective Questions & Answers – Set 03
Computer Automation Online Questions – Set 04
Computer Science Automation System MCQ – Set 05
Automation System Computer Based Test – Set 06
Automation System MCQ Test Series – Set 07
Computer Science Engineering Automation System – Set 08
Automation System Practice Test – Set 09
Competitive Exam Questions Automation System – Set 10
Automation System Quiz Questions – Set 11
Automation System Interview Questions – Set 12
Automation System Multiple Choice Questions Set – 13
Online Computer Test Automation System – Set 14
Automation System MCQ – Set 15

We hope the given computer science Engineering on Automation System MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Automation System. If you have any queries related to computer science Engineering on Automation System MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.