Reach for the Top Class 9 MCQ Questions with Answers English Chapter 8

Check the below NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 8 Reach for the Top with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 9 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided Reach for the Top Class 9 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

Q1.When did Santosh leave home for Delhi?

(a) at the age of 10
(b) at the age of 14
(c) at the age of 15
(d) at the age of 16

Answer: (d) at the age of 16


Q2.During her training period, other pupils would come in at 11 pm and order Maria to

(a) To clean the room
(b) To cook for them
(c) To make them desserts
(d) All of the above

Answer: (a) To clean the room


Q3.Why did Santosh leave home for Delhi?

(a) to roam about
(b) to meet a friend
(c) to get proper education and avoid marriage
(d) to tease her parents

Answer: (c) to get proper education and avoid marriage


Q4.Maria put up all the humiliations and insults during her training period to

(a) To pursue her education
(b) To pursue her music
(c) To pursue her dream for tennis
(d) To be the richest tennis player in the world

Answer: (c) To pursue her dream for tennis


Q5.What did Santosh watch from her hostel Kasturba room?

(a) scenic beauty
(b) crowd
(c) villagers climbing up the Aravali hill and vanishing
(d) none

Answer: (c) villagers climbing up the Aravali hill and vanishing


Q6.Sharapova loved reading novels of

(a) Sydney Sheldo
(b) Charles Dickens
(c) William Shakespeare
(d) Arthur Conan Doyle

Answer: (d) Arthur Conan Doyle


  • Q7.What happened when Santosh scaled up the mount Everest for the second time?

(a) she became the only woman to scale it twice
(b) she became happy
(c) she won the game
(d) she shouted aloud

Answer: (a) she became the only woman to scale it twice


Q8.What was the most important thing for Maria?

(a) to earn money
(b) to do a good business
(c) to become number one in the world
(d) all of the above

Answer: (c) to become number one in the world


Q9..Maria is associated with

(a) Serbia
(b) Siberia
(c) Moscow
(d) Paris

Answer: (b) Siberia


Q10.Depressing treatment in the U.S made Maria :

(a) weak
(b) nervous
(c) timid
(d) tough

Answer: (d) tough


Q11.Why was Santosh recorded in the Record book both times after scaling Everest?

(a) for being the youngest achiever
(b) for being a woman
(c) for being fastest
(d) for her physical fitness

Answer: (a) for being the youngest achiever


Q12.Who went to the United States with Maria?

(a) her mother
(b) her father
(c) her grandmother
(d) her teacher

Answer: (b) her father


Q13.When did Maria Sharapova get the world number one position in women’s tennis?

(a) 22 August 2004
(b) 22 August 2005
(c) 22 August 2006
(d) 22 August 2007

Answer: (b) 22 August 2005


Q14.In the society what do people seek as a blessing?

(a) blessing for son
(b) blessing for daughter
(c) blessing for children
(d) none

Answer: (a) blessing for son


Q15.Maria Sharapova belongs to

(a) England
(b) Russia
(c) Germany
(d) America

Answer: (b) Russia


Q16.What is considered the roof of the world?

(a) sky
(b) stars
(c) top of Mt Everest
(d) all of the above

Answer: (c) top of Mt. Everest


Q17.From where did Santosh do her graduation?

(a) Rewari
(b) Delhi
(c) Jaipur
(d) Mumbai

Answer: (c) Jaipur


Q18.What did Santosh write to her father after finishing her college?

(a) a letter
(b) a telegram
(c) a message
(d) an apology letter

Answer: (d) an apology letter


Q19.What does `Santosh’ mean?

(a) contentment
(b) discontentment
(c) greed
(d) Bravery

Answer: (a) contentment


Q20.What is the name of Santosh Yadav’s village?

(a) Joniyawas
(b) Hariyawas
(c) Bariyawas
(d) Jenna was

Answer: (a) Joniyawas


MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Prose

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Beehive Poems

MCQ Questions for Class 9 English with Answers Moments


We hope the given NCERT MCQ Questions for Class 9 English Beehive Chapter 8 Reach for the Top with Answers Pdf free download will definitely yield fruitful results. If you have any queries related to CBSE Class 9 English Reach for the Top MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.